З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » За кожного нелегального працівника штраф на 34 тис грн запровадить Тігіпко

За кожного нелегального працівника штраф на 34 тис грн запровадить Тігіпко

фото За кожного нелегального працівника штраф на 34 тис грн запровадить Тігіпко
Міністерство соціальної політики ініціює введення штрафу розміром 2 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 тис. гривень) для юридичних осіб за кожного нелегального працівника. Про це повідомив сьогодні, 4 квітня, на прес-конференції віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передають "Українські новини".

"Ми пропонуємо ввести правопорушення - відхилення від висновку трудового договору у випадку фактичного допуску до роботи й виплати винагороди за роботу без нарахування й сплати страхових внесків і податків. Пропонується ввести за цю норму штраф 2 тис неоподатковуваних мінімумів за кожного неоформленого співробітника", - сказав він.

Поряд із цим передбачається введення штрафу для керівників підприємств за кожного неоформленого працівника розміром 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 гривень).

Крім того, пропонується ввести штраф розміром 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 250 гривень) за кожен виявлений випадок несвоєчасної виплати зарплати або часткової недоплати.

Мінсоцполітики також ініціює введення штрафу розміром 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (11 900 гривень) за встановлення зарплати нижче мінімальної.

За інші порушення вимог законодавства про працю передбачається штраф розміром 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 250 гривень).

Також Тігіпко ініціює запровадження в країні поняття "гарантованої зарплати". "Ми пропонуємо запровадити поняття, якого донині не було в Україні, - це "гарантована зарплата", - сказав він.

Тігипко підкреслив, що "гарантована зарплата" є ключовою нормою для процесу легалізації зарплат в Україні.

Віце-прем'єр пояснив, що "гарантована зарплата" включатиме вісім категорій, перша з яких починатиметься з мінімальної зарплати, а інші збільшуватимуться за відповідними коефіцієнтами.

"Такі вісім категорій розповсюджуватимуться на приватний сектор, який не охоплений галузевими угодами", - сказав він.

Він повідомив, що його Міністерством розроблено три ключові законопроекти з легалізації зарплат, але потрібен ще мінімум місяць для їх доопрацювання і узгодження з працедавцями і профспілками.

Тігіпко переконаний, що після всіх процедур Верховна Рада повинна підтримати ці законопроекти.

Раніше Тігіпко висловив думку, що фонд заробітної плати в України після ухвалення закону про легалізацію зарплат може зрости щонайменше на 60-70 млрд грн - до 440-450 млрд грн. "Можна отримати збільшення легальної заробітної плати приблизно на 60-70 млрд грн", - сказав Тігіпко, але не надав більше деталей про те, яким чином влада планує добитися легалізації зарплат.

Віце-прем’єр назвав виплату зарплат у "конвертах" великою проблемою України, котра, серед іншого, призводить до зростання дефіциту Пенсійного фонду.

Тігіпко зауважив, що 2,5 млн із 14,4 млн українців, які платять внески до соціальних фондів, оплачують їх із мінімальної зарплати.

За його словами, у найкращому випадку легалізація може призвести до збільшення фонду зарплати та зростання надходжень до Пенсійного фонду на 20-25%, бюджет яких зараз становить близько 380 млрд тa 200 млрд грн відповідно.

Категорія:Економіка| Перегляд:626| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Тігіпко, 34 тис грн, штраф, нелегально, запровадження, працівник
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.