З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Спорт » XXI Зимові Олімпійські Ігри-2010 урочисто розпочато.Відео

XXI Зимові Олімпійські Ігри-2010 урочисто розпочато.Відео

фото XXI Зимові Олімпійські Ігри-2010 урочисто розпочато.Відео

Сьогодні рано вранці, 13 лютого, у Ванкувері відбулася церемонія відкриття XXI зимових Олімпійських Ігор, в яких у 15 видах спорту візьмуть участь 2,638 спортсменів з 82 країн світу. Пройшла вона на стадіоні BC Place, вперше в історії в закритому приміщенні.

Урочиста церемонія відкриття Ігор тривала майже 3 години. Організатори порадували грандіозним шоу, яке, на думку багатьох, затьмарило всі попередні відкриття зимових Ігор.

Після урочистого підняття державного прапора Канади під звуки національного гімну країни-господаря зимових Олімпійських ігор-2010, парадом країн-учасниць почалася офіційна частина церемонії. Традиційно марш олімпійських делегацій, в якому у Ванкувері взяло участь більше 80 держав, відкрили засновники олімпійського руху греки.

Збірна України вийшла на парад відкриття в спортивних костюмах "жовто-Блакитного" кольору. На думку керівників делегації, завдяки цьому наші спортсмени відчували себе комфортно і виглядали еффектно. А цивільний варіант форми вони будуть одягати під час офіційних заходів.

Приголомшливими світловими ефектами і лазерним шоу, видовищною хореографією та музикою від провідних композиторів і виконавців сучасності, унікальною атмосферою секретності і чарівності північного краю вразив спектакль, який пройшов після параду олімпійців.

За попередніми підрахунками церемонію відкриття повинні були відвідати близько 55 тисяч глядачів, але трибуни стадіону, що вміщають 60 тисяч глядачів, були заповнені під зав'язку.

- Уейн Гретцкі запалив вогненну чашу на арені BC Place, Жак Рогге закликав спортсменів до відповідальності і завершив церемонію
Завершилася церемонія вітальними промовами голови Оргкомітету Олімпіади у Ванкувері Джона Фурлонга і голови Міжнародного Олімпійського комітету Жака Рогге.

"Ми знову в Канаді, в третій раз за історію Олімпійських Ігор. Після Монреаля і Калгарі тепер настала черга Західного узбережжя цієї чудової країни. Дякуємо владі Канади і провінції Британська Колумбія, чотирьом корінним народностям, які живуть тут, за серйозну підтримку і участь. Спасибі нашим друзям в Олімпійському комітеті Ванкувера, який невтомно працювали сім років. Дякуємо тисячам волонтерів за їх безмежний ентузіазм. Сьогодні наш світ має потребу в мирі, терпимості і також нехай Олімпійські ігри проходитимуть мирно, у чистому дусі справжнього олімпійського братства. Дорогі атлети, ці Ігри належать вам. Додайте до цих Ігор відчуття чарівництва і чуда, яке всі ми чекаємо. Згадайте, що ви служите прикладом мільйонам громадянам у всьому світі. Немає слави без відповідальності. Кажіть: "Ні допінгу і ні безчестя", - сказав Ж. Рогге.

Про відкриття XXI зимових Олімпійських ігор у Ванкувері оголосила генерал-губернатор Канади Мішель Жан.


Право запалити Олімпійський вогонь отримали ковзанярка Катріна Мей-Доан, баскетболіст "Фінікс Санс" Стів Неш, лижниця Ненсі Грін і легендарний канадський хокеїст Уейн Гретцкі, який і запалив вогненну чашу на арені BC Place.

- Трагедія. За пару годин до відкриття Ігор на тренуванні розбився грузинський саночник

Делегацію збірної Грузії глядачі вітали стоячи, щоб вшанувати пам'ять саночника Нодара Кумаріташвілі. Грузинський спортсмен загинув буквально за кілька годин до початку церемонії на тренувальних заїздах в Уістлері - спортивна громадськість до цих пір знаходиться в шоці від трагедії.

21-річний спортсмен втратив керування над своїми саньми, вилетів з траси на швидкості 145 км/год і врізався в бетонний стовп.

Трагедія сталася на 16-му, фінальному повороті, сумно відомому своєю швидкістю. Відразу після інциденту тренування були зупинені.

Кумаріташвілі від сильного удару знепритомнів. Спортсменові довелося екстрено робити прямий масаж серця і штучне дихання, після чого його завантажили вертоліт швидкої допомоги та направили до лікарні. Вся голова саночника була в крові.

На жаль, навіть екстрене втручання лікарів не змогло врятувати життя Кумаріташвілі.

"Всі наші думки зараз - з родиною, друзями і колегами загиблого спортсмена. Вся олімпійська сім'я шокована цією трагедією, яка затьмарила перший день Ігор", - сказав президент МОК Жак Рогге за кілька годин до офіційної церемонії відкриття Олімпіади-2010.

В олімпійському сезоні Кумаріташвілі взяв участь у п'яти етапах Кубка світу, в загальному заліку він займав 44-ий рядок.

Трек в Уістлере вважається найшвидшим і одним з найнебезпечніших у світі. Випадок з Кумаріташвілі вже не перший під час тренувальних заїздів. Раніше один з головних претендентів на золото в санному спорті, італієць Армін Цогеллер не зміг фінішувати в п'ятій тренувальній сесії, вилетівши з траси, але серйозно не постраждав. Крім того, у середу кілька подібних інцидентів було зафіксовано під час тренувань жіночих саночниць. Зокрема, румунка Віолета Штраматурару після аварії втратила свідомість, але через кілька хвилин прийшла в себе, після чого була доставлена в госпіталь.

- У Ванкувері тепло. Звозять тонни снігу

Серйозні побоювання викликає тепла погода, яка може перешкодити проведенню деяких змагань Олімпіади.

До відкриття Ігор на схили ванкуверських гір довелося в терміновому порядку завозити близько 9,000 тисяч кубометрів снігу, для транспортування якого з сусідніх районів використовувалися не тільки вантажівки, але і вертольоти, тому що деякі гірські олімпійські траси недоступні для під'їзду автомобілів.

Крім раптового потепління, проведення змагань може перешкодити туман, що опустився на гори.

За словами високопоставленого представника виконавчого комітету Олімпійських ігор у Ванкувері Кеті Прістнер Аллінгер, не виключено, що через несприятливі погодні умови розклад Олімпіади доведеться дещо змінити.

Всі зображення до публікації XXI Зимові Олімпійські Ігри-2010 урочисто розпочато.Відео
Категорія:Спорт| Перегляд:1146| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.