З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » ВВП США зріс за підсумками IV кварталу минулого року на 5,9%

ВВП США зріс за підсумками IV кварталу минулого року на 5,9%

фото ВВП США зріс за підсумками IV кварталу минулого року на 5,9%
За переглянутими даними, ВВП США зріс за підсумками IV кварталу минулого року на 5,9%, тоді як раніше повідомлялося про зростання на 5,7%. Такі дані оприлюднило Міністерство торгівлі країни. Аналітики чекали, що цей показник не зміниться. Попередні дані щодо американського ВВП нерідко піддаються істотному подальшому перегляду. Так, в III кварталі минулого року економіка США зросла, за остаточними даними, лише на 2,2%, тоді як очікувалося зростання на 3,5%. До цього найбільша економіка світу показувала падіння кілька кварталів поспіль, передає РБК-Україна.

За весь минулий рік ВВП США знизився на 2,4%. У 2008р. зростання американської економіки склало 0,4%. Найбільша в світі економіка знаходилася в затяжній рецесії аж до III кварталу минулого року. Проте зростання ВВП в останні два квартали минулого року продемонструвало, що рецесія для країни залишилася у минулому.

За остаточними даними ВВП США зріс за підсумками III кварталу минулого року відносно попереднього кварталу на 2,2%. Це істотно нижче за первинну оцінку в 3,5% зростання, яка була знижена спочатку до 2,8% і, нарешті, до 2,2%.

На думку експертів, американській економіці необхідно рости хоча б зі швидкістю 3%, щоб забезпечувати приріст зайнятості. Якщо економіка продовжить втрачати робочі місця, цю ситуацію вряд чи можна буде називати відновленням навіть при зростанні ВВП, указують економісти.

У свою чергу нобелівський лауреат 2008 р. з економіки, впливовий американський економіст Пол Кругман побоюється, що економіка США може повернутися до негативної динаміки в другій половині 2010 р.

Раніше аналогічну оцінку дав інший авторитетний економіст - нобелівський лауреат 2001 р. Джозеф Стігліц. "Існує значна вірогідність того, що показник зростання (економіки США в другій половині 2010 р.) буде негативним", - заявив Стігліц наприкінці грудня минулого року.

Як повідомлялося раніше, за попередніми даними, ВВП США за підсумками IV кварталу минулого року зріс на 5,7%. Такі дані оприлюднило 29 січня Міністерство торгівлі країни. Аналітики чекали, що зростання американської економіки в останньому кварталі 2009 р становитиме 4,5%.
Категорія:Економіка| Перегляд:947| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.