З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » ВР хоче розслідувати діяльність Ющенка

ВР хоче розслідувати діяльність Ющенка

фото ВР хоче розслідувати діяльність Ющенка
Народний депутат від Комуністичної партії України Микола Кравченко пропонує створити спеціальну комісію з розслідування діяльності Віктора Ющенка на посаді президента. Про це він заявив під час пленарного засідання Верховної Ради.

Кравченко зауважив, що направить до фракцій парламенту листи з пропозиціями визначити свої кандидатури до складу цієї комісії.

"Я проситиму розглянути питання створення спеціальної комісії, яка розслідуватиме злочини проти власного народу президента Ющенка", - сказав він, передає УНІАН.

Зокрема, Кравченко вважає, що колишній глава держави причетний до незаконного продажу зброї, незаконного розпуску Верховної Ради, участі України в бойових діях в Грузії тощо.

"Відбулася державна зрада і її необхідно розслідувати", - додав народний депутат.

У свою чергу, народний депутат Кирило Куликов (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") пропонує Верховній Раді перевірити правомірність надання екс-президентом Ющенком великої кількості нагород та звань.

Зокрема, Куликов зареєстрував у парламенті відповідний проект постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки дотримання Конституції України та законів України Президентом України Ющенком В.А. під час присвоєння звань, нагородження державними нагородами України та призначення на посади".

Автор проекту зауважує, що за час перебування на посаді Президента України Ющенко видав безпрецедентно велику кількість указів про присвоєння звань, нагородження державними нагородами України та призначення на посади, які викликали негативну реакцію громадськості як в Україні, так і за її межами. Тому він пропонує Тимчасовій слідчій комісії з'ясувати обставини і розслідувати факти можливих порушень Конституції України та законів України з боку Ющенка під час присвоєння звань, нагородження державними нагородами України та призначення на посади.

Куликов пропонує, щоб комісія працювала впродовж 2 місяців, а її звіт про виконану роботу був заслуханий на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше тримісячного терміну.

Українці оцінили діяльність Ющенка на посаді президента на "двійку" – результати опитування

Українці оцінили діяльність Віктора Ющенка на посаді президента на "двійку". Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Зокрема, респонденти оцінювали діяльність Ющенка на посаді Президента України за 5-бальною шкалою, де "1" означає дуже погано, а "5" - дуже добре. Середня оцінка склала 2,17 бали.

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко зазначив, що така оцінка з боку опитаних є очікуваною, враховуючи надзвичайне розчарування громадян, яке відбулося за час правління Ющенка. Так, повна підтримка діяльності Ющенка у лютому 2010 року порівняно з лютим 2005 року впала у 17 разів (з 48,3% до 2,8%). Водночас непідтримка його дій зросла за цей період з 23,3% до 73,6%.

Биченко додав, що, порівнюючи виконання обов'язків президента України різними політиками, які перебували на цій посаді, близько третини опитаних (32,6%) вважають, що найкращим президентом був Леонід Кучма. 12,6% респондентів кращим президентом назвали Леоніда Кравчука і лише 10,6% громадян вважають, що найкращим Президентом України був Ющенко. Відносна ж більшість опитаних (44,1%) не змогла виділити нікого з них або не відповіла на запитання.

Також відносна більшість українців (43,2%) вважає, що Ющенко повинен відійти від політичного і громадського життя. П'ята частина опитаних (20,5%) вважають, що він має зайнятися громадською діяльністю. Приблизно однакові частки респондентів схиляються до думки, що Ющенко має продовжити активну політичну діяльність (11,3%), та хотіли б, щоб він був притягнений до суду (12,0%). Решта опитаних не визначилися або дали іншу відповідь.

Порівняно з відповідями на аналогічне опитування стосовно майбутнього Кучми, яке проводилося у лютому 2005 року, до Ющенка населення ставиться менш агресивно: притягнення Кучми до суду у 2005 році хотіли 35,3% опитаних.

Дослідження було проведено з 26 лютого до 2 березня 2010 року. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Раніше фракція КПУ заявляла, що порушуватиме питання щодо "негайного та всебічного розслідування зловживань службовим становищем та злочинного перевищення повноважень громадянином Ющенком під час його перебування на посту Президента України".
Категорія:Новини Україна| Перегляд:1167| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.