З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Виробництво горілки в Україні впало майже на 26%, а коньяку зросло на 37,5%

Виробництво горілки в Україні впало майже на 26%, а коньяку зросло на 37,5%

фото Виробництво горілки в Україні впало майже на 26%, а коньяку зросло на 37,5%
Виробництво горілки, лікерів і наливок, а також пива в Україні у 2011 році суттєво скоротилося у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. У цей період виробництво горілки, інших міцних спиртних напоїв скоротилося на 25,6%, з 11,7 млн дал до 8,7 млн дал, повідомили у Державній службі статистики (Держстат).

Виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок, інших спиртних напоїв - на 9%, з 3,3 млн дал до 3 млн дал; пива солодового, зокрема пива безалкогольного та пива з вмістом алкоголю менш ніж 0,5%, - з 81,7 до 81,2 млн дал.

Водночас виробництво коньяків показало позитивну динаміку і зросло на 37,5% - з 0,8 млн дал до 1,1 млн дал.

Слід зазначити, що виробники горілки просять уряд України підвищити мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки з 17,96 грн до 27,9 грн, або на 55,3%.

"Цінове обмеження зробить неможливою реалізацію нелегальної продукції в торговельних мережах за демпінговими цінами через несплату податків і створить необхідні економічні гарантії для легальних виробників", - йдеться у відкритому листі асоціації "Укргорілка" і семи виробників прем'єрові і його першому заступнику.

Згідно з листом, з моменту встановлення в жовтні 2009 року нинішньої мінімальної ціни акцизний збір було підвищено до 42,12 грн за літр 100% спирту, ціна самого спирту збільшилася з 70 грн до 135 грн за дал, а склотара подорожчала на 20%.

"Постійно стримувати підвищення ціни за рахунок скорочення рентабельності неможливо", - запевняють виробники горілки, вказуючи, що рентабельність впала в середньому до 5%. На їхню думку, Україні важливо зберегти легальний ринок міцного алкоголю як бюджетотвірної галузі.

Лист підписали керівники ТОВ "ТБ "Мегаполіс", ТОВ "Лікеро-горілчаний завод (ЛГЗ) "Прайм", ТОВ "Національна горілчана компанія", ДП "Українська горілчана компанія "Nemiroff", ТОВ "Золотоніський ЛГЗ "Златогор", ЗАТ "Кременчуцький ЛГЗ" і "ТОВ "Кримська горілчана компанія".

Як повідомлялося, обсяг ринку нелегального алкоголю, за оцінками експертів, становить від 40 до 70% всього ринку алкоголю в країні. Суть проблеми – в промислових масштабах виробництва дешевого контрафактного алкоголю, в чому зацікавлені і контролюючі органи.

Тільки в Києві і області відкрита роздрібно-оптова торгівля горілкою по цінах, удвоє нижчими за рівень, затверджений Кабміном, широко поширена мінімум на п'яти ринках, і її обороти колосальні. Щоб переконатися в масштабах цього явища в країні, досить набрати в пошукачі словосполучення "купити дешеву горілку". За мінімальну роздрібну ціну (12 грн) на оптовій основі можна придбати три пляшки.

Приголомшливо низькі ціни на алкоголь в Україні пояснюються існуванням сірого ринку, який неофіційно визнається владою. Судячи з того, що продаж контрафактного алкоголю здійснюється відкрито і вільно, податкові органи, МВС і СБУ в цьому зацікавлені. Такі ціни можливі тільки при промислових масштабах виробництва, без сплати будь-яких податків, при використанні дешевого нелегального спирту і за пайової участі влади.

При цьому рівень прикриття настільки високий, що будь-якого розслідування організатори не побоюються. Як повідомили учасники ринку, Україна поділена навпіл між двома угрупованнями, і сторони не порушують межі діяльності один одного. Так, найбільші виробники алкоголю є у складі обох найбільших політичних партій – БЮТ і Партії регіонів.
Категорія:Економіка| Перегляд:800| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, горілка, коньяк, виробництво, 26%, напої, алкоголь, 37.5%
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.