З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Війська НАТО зламали опір талібів в Афганістані

Війська НАТО зламали опір талібів в Афганістані

фото Війська НАТО зламали опір талібів в Афганістані
Перший етап найбільшої за вісім років війни в Афганістані операції проти руху "Талібан" на півдні країни проходить успішно.

Про це заявив Гуляб Мангал, губернатор провінції Гільменд, де йде наступ на Мардж - найбільше на півдні країни місто, контрольоване талібами.

"Перший етап операції здійснюється дуже успішно, - сказав він. - Таліби ретельно замінували район, але там поки не ведеться ніяких запеклих боїв". "Ми захопили 11 ключових позицій, опір з боку бойовиків зломлено", - відзначив губернатор.

У ніч на 13 лютого американські, британські і афганські війська почали наступ на оплот "Талібан" - Мардж. Доставлені вертольотами, вони почали просування в сільські райони, що оточують місто. Транспортні гвинтокрилі машини і бойові "Кобри" "підсвічували" поле бою з повітря. Командувач операцією американський генерал назвав її "могутнім і стрімким" наступом на захоплену повстанцями південноафганську провінцію.

Спочатку американські морські піхотинці випустили щонайменше чотири ракети по позиціях талібів, що відкрили вогонь з укриттів. Двома годинами пізніше, коли бій був у самому розпалі, була випущена ще одна ракета. Головна мета морпіхів на даному етапі - захоплення центру міста, де знаходяться житлові квартали. Представники талібів заявили, що готові виставити проти спільної угруповання близько 2 тис. бійців.
Категорія:Новини світ| Перегляд:903| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.