З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Відкрили планету, на якій можна жити людині

Відкрили планету, на якій можна жити людині

фото Відкрили планету, на якій можна жити людині
За межами Сонячної системи на відстані 20 світлових років від Землі відкрито планету, потенційно придатну для життя, пише.

За оцінкою американських астрономів, на поверхні небесного тіла може бути вода в рідкому стані, а сила гравітації вказує на наявність атмосфери.

Якщо ці висновки відповідають дійсності, то йдеться про планету з найоптимальнішими для життя умовами (крім Землі) серед всіх досі відкритих небесних тіл.

Учені з Каліфорнійського університету в місті Санта-Круз і Інституту Карнегі у Вашингтоні дійшли цього висновку на підставі 11 років спостережень за сузір'ям Терезів за допомогою оптичного телескопа "Кек-1", який розташований в штаті Гаваї і вважається найбільшим на Землі інструментом подібного типу.

Новому небесному тілу присвоєно назву "581g". Воно в 3-4 рази важче за нашу планету, обертається навколо зірки "Глізе 581" (червоний карлик), період обертання становить близько 37 земних діб.

Оцінна маса дозволяє припускати, що поверхня "581g" покрита скелями і камінням, а сила тяжіння досить велика для існування атмосфери.

Проте це не обов'язково означає, що планета придатна для проживання людини, зауважують науковці.

"Наші дослідження свідчать на користь існування планети, потенційно придатної для життя. Ми відкрили її дуже швидко, при цьому її оточення вказує на те, що такі небесні тіла можуть траплятися часто", - зазначив професор астрономії та астрофізики Стівен Вогт з Каліфорнійського університету.

Дослідники відкрили дві нові планети, з-поміж них і "581g", що обертаються навколо "Глізе 581". Їхня загальна кількість таким чином зросла до шести. Принаймні на двох з них, зокрема на "581g", існують передумови для існування життя в тій чи іншій формі.

У вересні 2009 року європейські науковці виявили першу планету за межами Сонячної системи, яка складається з каміння, як наша Земля.

Британські планетологи підрахували, що не менш як 3,5% зірок нашої Галактики можуть мати схожі на Землю планети, які складаються з твердих гірських порід, - це приблизно мільярд інших світів, частина яких, імовірно, заселена живими організмами.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:749| Додав:Admin |Рейтинг:5.0/1
Теги (Ключові слова): сонячна система, життя, Планета, сонце
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.