З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Від найсильнішої за останніх 50 років засухи в Китаї страждає понад 10 мільйонів людей

Від найсильнішої за останніх 50 років засухи в Китаї страждає понад 10 мільйонів людей

фото Від найсильнішої за останніх 50 років засухи в Китаї страждає понад 10 мільйонів людей
Мільйони людей залишилися без питної води через найсильнішу за останніх 50 років засухи на південному сході Китаю. "Велика посуха" встановилася у провінції Юньнань і Гуансі-Чжуанському автономному районі КНР, передає РИА "Новости". Там в деяких місцях дощу не було з минулого вересня. В результаті загинули всі посіви, пересохли гірські річки.

На даний момент від засухи постраждали близько 9,6 млн жителів Юньнані і ГЧАР, 3,4 млн людей зіштовхнулися з труднощами з питною водою, у владі стихії опинилися більше 1,1 млн га сільгоспугідь. Прямий економічний збиток склав 527 мільйонів доларів.

За прогнозами синоптиків, засуха продовжиться аж до квітня, проте запасів питної води в регіоні вистачає лише на місяць. У зв'язку з цим на південному сході КНР оголошений червоний - вищий рівень тривоги.

Як повідомляє "Женьмінь жібао", у зв'язку з серйозною засухою Державний комітет з мінімізації збитку від стихії і Міністерство громадської адміністрації КНР 2 лютого в екстреному порядку задіяли механізм швидкого реагування на стихійні лиха 4-го ступеня і направили робочі групи в постраждалі райони для керівництва роботою з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Середня кількість опадів у провінції склала лише 515,5 мм, зменшившись на 207 мм в порівнянні з показником попередніх років, а середня температура повітря виявилася на 1,7 градуса вище, ніж у попередні роки.

Уряд організував роботи по доставці води в пострадаждалі від засухи райони. На цю програму виділено 50 мільйонів юанів (більше семи мільйонів доларів).

Засуха викликала ще одну проблему - нашестя диких слонів в селища. Тварини вийшли з лісів у пошуках води. Нерідко стада слонів вриваються у села, що стоять біля берегів напіввисохлих ставків.
Категорія:Новини світ| Перегляд:946| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Китай, посуха
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.