З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Анонси » Вересень 2010: У Львові відбудеться багато цікавих фестивалів

Вересень 2010: У Львові відбудеться багато цікавих фестивалів

фото Вересень 2010: У Львові відбудеться багато цікавих фестивалів
Хоч на дворi опадатиме листя й дощiв побiльшає, у фестивальному життi паузи не буде. На скелi бiля колишньої фортецi у Сколiвських горах покажуть тiньове дiйство, а у Львовi смакуватимуть кавою, музикою й зустрiчатимуть монаха, який полюбляє писати про "полуничку", передає Експрес.

"Ту Стань!-2010" (4-5 вересня)

На два днi Львiвщина має звернути увагу на невеличке гiрське село Урич Сколiвського району, де у князiвськi часи на скелях була фортеця й прикордонна застава. Цьогорiч на п'ятiй за лiком "Ту Станi" особливо цiкавою має стати вистава театру тiней: дiйство можна буде побачити на скелi.

Та не лише виставою "тiньовикiв" порадують органiзатори. Гостям обiцяють уже звичну середньовiчну атмосферу, лицарськi бої, майстер-класи та музику, що походить iз давнiх часiв. Аби усе це здiйснити, запросили аж 400 учасникiв, а натомiсть чекають побачити у себе на фестивалi не менш як 15 тисяч гостей.

XVII Форум видавцiв у Львовi (16-19 вересня)

Головне "книжкове дiйство" мiста звично пройде у львiвському Палацi мистецтв, що на вулицi Коперника, 17. Гостем з письменницької когорти стане польський монах-капуцин, священик i автор бестселерiв Ксаверiй Кнотц. Вiн видав книжку з дещо дивною, як для духiвника, назвою "Не бiйтеся сексу. Кохай i роби, що хочеш", а у вереснi презентуватиме ще одну - "Секс є Божий, або Католицька еротика".

Крiм того, на форумi будуть книжковий ярмарок, П'ятий Мiжнародний лiтературний фестиваль i його "Нiч поезiї та музики нон-стоп", презентацiї нових книжок та знайомство читачiв з авторами.

IV мiське свято "На каву до Львова" (20-26 вересня)

Любителi кави не спатимуть фестивальний тиждень. За цей час можна буде дегустувати чорний напiй у 14 кав'ярнях - учасницях змагання. Якщо сподобається - кинути свою листiвку-"голос" "за" в одну зi скриньок. Вони мають бути в кожному закладi.

Останнiми, хто скуштує кави у кожнiй із кав'ярень, будуть Король та Королева свята. Їхня мандрiвка закладами завершиться пiдрахунком голосiв i визначенням найкращої кав'ярнi. А супроводом для кавового свята буде ярмарок кави i посуду для неї, невiд'ємна вiд напою джазова музика та презентацiя нових рецептiв.

XVI Мiжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти" (25 вересня-5 жовтня)

Фестиваль, який завдячуємо директоровi Львiвської обласної фiлармонiї Володимиру Сивохопу, обiцяє i цього разу, вже ушiстнадцяте, здивувати шанувальникiв сучасної, але класичної музики. Список гостей ще досi складають i не розсекречують iмен, але органiзатори зауважують, що без сюрпризiв не минеться. Адже будуть запрошенi музиканти й диригенти не тiльки з України, але й з Австрiї, Швейцарiї, Нiмеччини та багатьох захiдних країн.

Фестиваль автентичного мистецтва "Веретено" (26 вересня)

Дiйство, присвячене народному мистецтву, має зацiкавити усiх львiв'ян, яким не байдужi звичаї рiдного народу. Фестиваль у Шевченкiвському гаю запропонує гостям майстер-класи з розмальовування печi, виготовлення ляльок-мотанок, ткання. А ще будуть на ньому народнi танцi, пiснi, троїстi музики й давнi таємничi язичницькi дiйства.

Зазначимо за останні два роки, завдяки проведенню фестивалів, кількість туристів у Львові збільшилася на 30-40% і зараз становить понад 1 мільйон осіб щороку. На кожен міський фестиваль, за статистичними даними, приїжджають близько 10 тисяч туристів.

"Організація міських свят-фестивалів, таких як свято кави, свято пампушки, свято шоколаду, свято пива і міжнародного фестивалю фольклору "Етновир", формує туристичний бренд Львова як мультикультурного міста Європи. Проведення таких міських свят привертає велику кількість туристів з інших міст Європи", - зазначила керівник відділу туризму і рекреацій Львівської міської ради Оксана Міськович.

Британське видання The Times опублікувало рейтинг десяти європейських міст, де можна найкраще провести вихідні. Львів у рейтингу - на третьому місці. Випередили Львів французьке місто Ля-Рошель і бельгійське місто Ґент.
Категорія:Анонси| Перегляд:906| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): видавці, свято, львів, музика, фестиваль, традиції, вересень
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.