З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Вчені пояснили причину передсмертних видінь

Вчені пояснили причину передсмертних видінь

фото Вчені пояснили причину передсмертних видінь
Словенські вчені з'ясували, що світло в кінці тунелю, незвичайне відчуття спокою, лики померлих близьких й інші передсмертні видіння з іншого світу - зовсім не початок мандрування душі, яка залишає тіло. Це елементарна реакція організму на підвищений вміст вуглекислого газу в крові.

Група дослідників з Університету словенського міста Марібор обстежила 52 пацієнти (42-х чоловіків, 10 жінок), яких вдалося повернути до життя після зупинки серця. Кожен п'ятий хворий зізнався, що на порозі смерті переживав незвичайні відчуття: польоту, надприродної легкості, абсолютного спокою, подолання гігантського тунелю, в кінці якого сяяло світло. Комусь з'явилися вже близькі, що померли, а хтось зміг побачити палату, в якій лежав, зверху.

"Існує декілька теорій, що пояснюють механізми передсмертних видінь. Ми виявили, що у пацієнтів, які пережили такий досвід, рівень вмісту вуглекислого газу у крові значно вищий, ніж у тих, хто цих видінь не бачив", - розповідає голова дослідження Заліка Клеменс- Кетіс.

На користь фізіологічної теорії свідчить і те, що люди бачать видіння незалежно від релігійних переконань, віку, статі, освіти. Найчастіше "літають" ті, кому раніше вже доводилося стояти на порозі смерті.

Водночас британські вчені вважають, що підвищений вміст CO2 у пацієнтів може бути спричинений новаторськими технологіями запуску серця, що зупинилось, коли кров змушують доливати назад до органу.

"Це пояснює, чому пацієнти краще пам'ятають свої відчуття, але не означає, що їх викликала саме вуглекислота. Ці спостереження швидше вказують на те, що у тих, пацієнтів, які вижили, швидше одужав мозок. Можливо, саме в цьому механізмі криється секрет людської здатності пам'ятати свої передсмертні видіння ", - пояснює результати словенських вчених Сем Парнія з британського Університету Саутгемптона.
Категорія:Цікаво| Перегляд:818| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.