З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Василь Гладій: «Коли у 2010 році виграв Янукович, Україна програла»

Василь Гладій: «Коли у 2010 році виграв Янукович, Україна програла»

фото Василь Гладій: «Коли у 2010 році виграв Янукович, Україна програла»
Народний депутат України Василь Гладій, який на парламентських виборах здобув переконливу перемогу в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №89 з центром у Снятині, перебуваючи з робочою поїздкою на Прикарпатті, розповів журналістам тижневика «Коломийські ВІСТИ» про свою роботу у Верховній Раді України та політичну ситуацію в країні.
 - Пане Василю, ще нещодавно Ви обіймали посаду першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради, а нині Ви - депутат Верховної Ради України. Що змінилося для Вас, наскільки відчутна різниця в роботі?

- Різниця чимала. Обрання депутатом Верховної Ради України - це ще одна сходинка в моєму житті. В мене так склалося, що завжди все було поступово і ніколи не було посад, які були «просто так» чи подаровані мені «волохатою рукою». Я розпочинав свій життєвий шлях, працюючи консультантом організаційного відділу, після того був заввідділом, згодом заступником голови районної ради, головою районної ради, заступником голови ОДА, першим заступником голови обласної ради, а вже пройшовши непростий трудовий шлях, був обраний депутатом Верховної Ради України. Тут робота зовсім інша, ніж на обласному рівні. Розглядаються глобальні, системні, стратегічні питання. В стінах Верховної Ради справді твориться майбутнє держави, адже від того, яким буде наше законодавство, залежить усе.

 - Чи вдалося від господарських проблем переключитися на загальнодержавні?

 - Напевне що ні, адже ці питання поєднані між собою. Спілкуючись з людьми, дуже часто чую проблеми, які їх турбують. Це заміна вікон, ремонт доріг, встановлення майданчиків тощо. Нині від цього нам нікуди не дітися, але я завжди намагаюся пояснити людям, що моя допомога для людей буде більшою і кращою якщо я, як народний депутат, зміню законодавство таким чином, щоб всі нагальні потреби громади вирішували самі, без чиновників. Для цього потрібно змінити бюджетне і податкове законодавство, щоб  люди не просили, а самі були розпорядниками коштів.
З одного боку буду працювати як законотворець, але все ж таки продовжуватиму лобіювати вирішення нагальних питань свого виборчого округу.

- Які пріоритети в роботі ставите перед собою?

- Я входжу до комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, в якому очолюю підкомітет з питань державного будівництва. Обрав цей комітет свідомо, адже  понад 18 років працював або в органах місцевої виконавчої влади, або місцевого самоврядування. Для мене важливо, аби я, працюючи депутатом, зміг змінити законодавство, яке регулює діяльність органів місцевого самоврядування. Децентралізація влади та адміністративно-територіальна реформа – це основні пріоритети моєї роботи, адже зараз ми бачимо, що в державі навпаки проводять централізацію. Практично на місцях немає ні повноважень, ні ресурсів, і ми це чудово розуміємо.

- Пане Василю, як оцінюєте нинішню політичну і економічну ситуацію в країні?

- Україна програла у 2010 році, з того моменту, коли виграв президентські вибори Янукович. Нині маємо критичну ситуацію з виплатою заробітних плат працівникам бюджетної сфери, пенсіонерам збільшили пенсійний вік – мільйони українців не будуть отримувати пенсію, вони просто до того не доживуть. У  бюджетній сфері – сотні шкіл, закритих за останні два роки, десятки закритих лікарень. Валовий внутрішній продукт – це один з найважливіших показників розвитку держави. Нині в Україні цей показник становить 7 тисяч доларів на душу населення, в Росії – 15, в Білорусії – 16, а  в Європейському Союзі– 32 тисячі доларів. За 2012 рік влада погасила борги за рахунок всіх запозичень на єдиному казначейському рахунку, при цьому вичерпавши фактично весь запас. Ми вже бачимо труднощі з виплатою зарплат у січні, і влада шукає додаткові джерела прибутку, вводячи додаткові податки... Такими методами далеко не заїдеш, якщо не розвивається економіка, якщо не розвивається малий та середній бізнес, якщо відсутні інвестиції, то настане момент, коли не буде куди рухатись, тому політика й економіка - це взаємопов’язані речі, який ми маємо політичний стан в державі - відчуває кожен.
Стало не  краще, стало гірше, і це гірше відчувають усі. За даними соціологів, відсоток тих, хто готовий вийти на майдан і сказати теперішній владі «ні» більший, ніж перед Помаранчевою революцією.

- Які шляхи виходу з нинішньої складної ситуації бачить політична сила, яку Ви представляєте?  

- Єдиний вихід з цієї ситуації – це зміна влади, іншого виходу нема. Домовлятися з  більшістю у Верховній Раді не можливо, вони не розуміють слів, не розуміють аргументів, переконань, вони розуміють силу і вони таким методом діяли в минулому скликанні і хочуть діяти в цьому. Я бачу єдиний вихід – зміна влади, і чим швидше, тим краще для України, бо чим більше днів ця влада керуватиме країною, тим ситуація погіршуватиметься.  Сьогодні опозиція консолідується, гуртується. Об’єднуємося, бо життя показало, що коли ми разом - ми перемагаємо. Попри те, що Юлія Тимошенко за ґратами, вона була і залишається для мене особисто і для мільйонів українців лідером української нації, і це показали вибори. Я вважаю її чи не єдиним політиком в Україні, здатним під час президентських виборів перемогти владний режим.  

За матеріалами редакції тижневика "Коломийські ВІСТИ"




 

Категорія:Новини Україна| Перегляд:883| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.