З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » В Китаї буде літаючий автобус. ВІДЕО

В Китаї буде літаючий автобус. ВІДЕО

фото В Китаї буде літаючий автобус. ВІДЕО
Китайські інженери створили екологічний міський автобус, який зверху може об'їжджати автомобільні затори. Автобус здатний перевозити понад тисячу пасажирів, він оснащений електродвигунами, сонячними батареями і приводиться в рух або електричною, або сонячною енергією.

Як пишуть китайські ЗМІ, цей концепт - не просто рисунок, а цілком реальна модель, яка в недалекому майбутньому з'явиться на вулицях Пекіна.

Автобус, що отримав назву 3D Fast Bus, рухається спеціально обладнаними треками звичайною автомобільною дорогою зі швидкістю не більше 60 км/год. Завдяки П-подібній платформі заввишки близько п'яти метрів автобус їде над транспортним потоком, тому дорожні затори йому в принципі не страшні.

Стежити за ситуацією на дорозі водієві допомагають радари, які у разі небезпечного зближення з автомобілями подають звуковий і світловий сигнали. Як зазначає NEWSru.com, 3d Fast Bus може перевозити до 1,2 тисячі пасажирів одночасно, а для його впровадження потрібно буде створити спеціальну дорожню інфраструктуру з висотними зупинками.

Автор автобуса майбутнього китайський інженер Шенжен Хуаші вважає, що його розробка може бути корисною не тільки Китаю, а й іншим країнам світу. 3d Fast Bus розвантажує дороги, не забруднює повітря і економить до 860 тонн палива на рік.

Хуаші також повідомив, що перше замовлення на автобус у нього вже є. В рамках реалізації проекту влада Пекіна пообіцяла побудувати 186 км спеціальних доріг. Початок будівництва запланований на кінець року.

А ось єгипетський професор реаніматології і екстреної медицини Махмуд аш-Шарбіні винайшов мотоцикл для надання швидкої медичної допомоги і доставки пацієнтів до лікувальних установ. Раніше у Каліфорнії відбулися перші випробування автомобіля, який рухається тільки завдяки силі вітру. Надлегкий триколісний автомобіль, оснащений високою щоглою, на якій закріплений п'ятиметровий пропелер, одержав назву Blackbird.

Вітромобіль стартує завдяки "поштовху" вітру, кінетична енергія з коліс передається на важкий "вітряк" і розкручує його. Після цього пропелер починає рухати автомобіль.

Категорія:Цікаві події| Перегляд:833| Додав:Admin |Рейтинг:5.0/1
Теги (Ключові слова): транспорт майбутнього, літаючий автобус, автобус
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.