З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » В Івано-Франківську відзначають День Соборності (фото)

В Івано-Франківську відзначають День Соборності (фото)

фото В Івано-Франківську відзначають День Соборності (фото)
22 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 р. відбулося об'єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

 "Віднині на всіх українських землях, розділених віками, Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині буде єдина велика Україна. Мрії, задля запровадження яких найкращі сини України боролися і вмирали, стали дійсністю", - йшлося в Акті злуки...

 Сьогодні Івано-Франківську, як і по всій Україні відзначають 94-річницю підписання Акту про злуку ЗУНР та УНР (день Соборності України).

 Представники міської та обласної влади, громадских організаціїй обласного центру, народні депутати України від Прикарпаття зібралися біля будинку облдержадміністрації щоб пройти маршем до пам'ятника діячам ЗУНР.

Там відбулося покладання вінків та урочисте віче.
 
"Важливо було обєднати ресурси – політичні, економічні, військові і тоум подібне. Тому єднання, а ініціаторами його були все-таки чинники в ЗУНР, було дуже позитивним. Ситуація так склалася, що реального довготривалого державного єднання не відбулося. Суть не в тому, що воно не дало перспективи держави, а суть у тому, що у цьому акті злуки було одвічне прагнення українців жити в одній державі. І українці до сьогоднішнього дня відчувають потребу в соборності. Тільки мова вже тепер йде не про соборність територіальну, а про соборність духовну. Адже, якщо українці не будуть об’єднані спільними цінностями, спільним баченням розвитку, то насправді й територіального єднання не буде", - наголосив у своєму виступі народний депутат України Олександр Сич.
Всі зображення до публікації В Івано-Франківську відзначають День Соборності (фото)
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:794| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.