З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » В Австралії вимагають пояснень від Ізраїлю у справі про підроблені паспорти

В Австралії вимагають пояснень від Ізраїлю у справі про підроблені паспорти

фото В Австралії вимагають пояснень від Ізраїлю у справі про підроблені паспорти
Посла Ізраїлю викликали сьогодні в МЗС Австралії у зв'язку з використанням австралійських паспортів під час організації вбивства минулого місяця в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати - ОАЕ) одного з лідерів бойового крила палестинського угруповання ХАМАС Махмуда аль-Мабхуха. Про це заявив міністр закордонних справ Австралії Стівен Сміт, передає ИТАР-ТАСС.

За його словами, "серед нових підозрюваних у причетності до скоєного злочину названі три громадянина Австралії, уродженці міста Мельбурн". "Ми хочемо знати, як австралійські паспорти потрапили в поле зору дубайської поліції", - підкреслив Сміт.

У той же час прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд відзначив, що "збирається дістатися до суті конфлікту". "Нашу розвідку і правоохоронні органи вже залучено до роботи над цією складною справою. Якщо австралійські паспорти використовуються при здійсненні політичних вбивств, то уряд країни особисто зацікавлений в тому, щоб встановити факти і викрити злочинців," - відзначив Радд.

Керівник військового крила ХАМАСу "Бригад Іззедіна аль-Кассама" Махмуд Аль-Мабхух був убитий 20 січня в одному з готелів столиці Об'єднаних Арабських Еміратів.

Правоохоронні органи Дубаю переконані в причетності до загибелі аль-Мабхуха агентів ізраїльської розвідки "Моссад", які прибули в ОАЕ за підробними документами. Глава ізраїльського МЗС Авігдор Ліберман заявив у понеділок, 22 лютого, що Ізраїль не бачить потреби відповідати на звинувачення у вбивстві, оскільки досі доказів його причетності немає.

Раніше Інтерпол оголосив у міжнародний розшук 11 підозрюваних. В організації є підстави вважати, що підозрювані в причетності до вбивства аль-Махбуха незаконно використовували паспорти інших людей. За даними дубайської поліції, до групи, яка ліквідувала аль-Мабхуха, входили 11 осіб: троє ірландських громадян, шестеро британців, а також власники німецького та французького паспортів. Всі вони встигли покинути Дубай протягом 24 годин після прибуття до емірату.

У середу, 24 лютого, влада Дубаю розширили список підозрюваних у вбивстві лідера ХАМАС з 11 до 26 осіб. Цей список поповнили 15 осіб, які використовували іноземні паспорти. Більшість з них громадяни європейських держав - шестеро британців, троє ірландців, троє французів, а також троє громадян Австралії, передає РИА "Новости".

Влада Дубаю назвали імена трьох володарів австралійських паспортів, які, на їхню думку, причетні до вбивства лідера ХАМАС - Адам Корман (Adam Korman), Джошуа Деніел (Joshua Daniel) і Ніколь Сандра Маккейб (Nicole Sandra McCabe).

Як заявив глава МЗС Австралії Стівен Сміт, "всі три австралійських паспорта є підробленими - дубльованими або зміненими".

"На даний момент ми можемо сказати, що наші громадяни стали жертвами паспортних шахраїв. Інформації, яка спростовує це, у нас немає", - заявив глава австралійського МЗС.

За словами прем'єр-міністра, австралійські спецслужби почали вже власне розслідування обставин цієї справи. Прем'єр-міністр додав також, що "Канберра вживе відповідних заходів щодо будь-якої держави, причетної до підробки австралійських паспортів та фальсифікації осіб громадян країни".

МЗС Великобританії раніше заявляв, що вважає всі британські паспорти підробленими. МЗС Ірландії повідомив, що номери ірландських паспортів є чинними, однак імена в них не збігаються з тими, на які документи були видані.

У свою чергу Франція заявила про те, що "вимагає пояснень" від ізраїльської сторони щодо використання підробленого французького паспорта.

Керівництво ХАМАС неодноразово ставало мішенню ізраїльських спецслужб. У 1997 році в Йорданії було здійснено замах на нинішнього главу політичного керівництва ХАМАС Халеда Машааля. За даними ЗМІ, агент "Моссада" вприснув йому у вухо отруту. Тільки втручання йорданського керівництва врятувало життя Машаалю, після чого йому надали протиотруту в обмін на недоторканність ізраїльських агентів, затриманих охороною Машааля.

У 2004 році в секторі Газа був убитий духовний лідер і один із засновників ХАМАС Ахмад Ясін - дві ракети, випущені з ізраїльського літака, потрапили в його інвалідний візок, коли він повертався з ранкової молитви. Через місяць було вбито його наступника - лікаря-педіатра Абдельазіаз ар-Рантісі - в результаті прямого попадання ракети в його автомобіль.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1341| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.