З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » В'їзд до історико-архітектурної зони Івано-Франківська буде коштувати 50 гривень

В'їзд до історико-архітектурної зони Івано-Франківська буде коштувати 50 гривень

фото В'їзд до історико-архітектурної зони Івано-Франківська буде коштувати 50 гривень
В'їзд до історико-архітектурної зони Івано-Франківська буде коштувати 50 гривень. Таке рішення у  міськвиконкомі пояснюють засиллям авто на центральній площі. Екскурсіям ніде пройтися, а пам'ятки від постійної вібрації руйнуються. До літа мають вирішити, як втілити рішення в життя та куди витрачати гроші від зборів.

Площа Шептицького - духовно-культурний осередок міста. Тут розташовані середньовічні собор та костел. Але за останні роки це місце із мекки для туристів перетворилося на стихійну стоянку для автомобілів. Тут паркуються усі охочі - і джипи, і вантажівки. Від навали техніки вже й стіни йдуть тріщинами, кажуть у художньому музеї, якій розташований у костелі. Та й сучасні авто якось не вписуються в архітектурний ансамбль.

Влада вирішила ввести плату за в'їзд до центру. Такий собі абонемент коштуватиме 50 гривень. Раз сплативши ці гроші - можна буде скільки завгодно впродовж дня заїжджати на майдан. Але лише з 8 ранку до 19 вечора.
Платний в'їзд ще не ввели, бо треба оголосити конкурс на виготовлення обмежувальних стовпчиків, попереджувальних знаків, встановити паркомати. Також ще не відомо, на що витрачатимуться отримані кошти. Діячі культури вважають - їх треба віддати на підтримку пам'яток історії. Усі ці питання мають розглянути на найближчій сесії. А платний в'їзд планують запровадити ще до літа.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:711| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.