З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Уряд прирівняв тарифи на ЖКП для релігійних організацій до рівня тарифів для населення

Уряд прирівняв тарифи на ЖКП для релігійних організацій до рівня тарифів для населення

фото Уряд прирівняв тарифи на ЖКП для релігійних організацій до рівня тарифів для населення
Кабінет міністрів України прирівняв тарифи на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії й послуги з централізованого опалювання і забезпечення гарячою водою, а також тарифів на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення для релігійних організацій до рівня тарифів для населення. Про це йдеться на сайті Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Згідно з повідомленням, 24 лютого Кабінет міністрів України ухвалив постанову "Про внесення змін в Порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії й послуги з централізованого опалювання й забезпечення гарячою водою і Порядок формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення".

Зміни передбачають, що органи влади, уповноважені встановлювати тарифи, можуть визначати додаткові категорії споживачів у разі дотримання певних умов рентабельності.

При цьому в постанови було внесено доповнення про те, що релігійні організації сплачують за надані послуги за тарифами, встановленими для населення.

Як повідомлялося, церкви можуть підвищити ціни на свічки і обряди, а маленькі і зовсім закритися. Виною тому непосильні тарифи на опалення, за рівнем яких храми прирівняли до ресторанів. Якщо раніше церкви ще могли платити, то за морозний січень цифри в платіжках збільшилися в рази.

"За січень нам потрібно заплатити 55 тис грн! Ми як стриптиз-клуби - одна гігакалорія коштує 670 грн", - скаржиться староста Свято-Вознесенського храму Алла Шибова. За борг їх церкву обіцяють і зовсім позбавити опалення.

"Доведеться знову піднімати ціни або закриватися до весни - ж не морозитимемо прихожан", - говорить Шибова.

Слід зазначити, що ще у липні минулого року прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяла встановити тарифи на комунальні послуги для релігійних організацій на рівні тарифів для населення.

"Це основне питання для церков і культових споруд, і це саме те, що ми робитимемо і доведемо це до кінця", - сказала Тимошенко.

Водночас, за її словами, навколо тарифів для церков і релігійних організацій тривають суперечки у зв'язку з тим, що НАК "Нафтогаз України" може недоотримати плату за природний газ.

Тимошенко також повідомила про наміри уряду спростити систему митного оформлення богословської і релігійної літератури, яка надходить до України.

"Ми також маємо намір вирішити питання щодо системи оподаткування, особливо богословської літератури, яка перетинає кордон України", - зазначила глава уряду.

При цьому, міністерство палива і енергетики України готове розглянути питання про можливість реалізації природного газу для церков і релігійних установ за тарифами, які встановлено для населення, за наявності джерел компенсації його вартості. Про це повідомив голова відомства Юрій Продан.

"Ми розглядатимемо цю пропозицію, і якщо буде знайдено джерела для компенсації, то таке рішення буде схвалено", - сказав глава Мінпаливенерго.
Категорія:Економіка| Перегляд:988| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.