З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Ульянченко вважає, що потрібна загальноєвропейська дискусія навколо

Ульянченко вважає, що потрібна загальноєвропейська дискусія навколо

фото Ульянченко вважає, що потрібна загальноєвропейська дискусія навколо
Позиція Європейського парламенту щодо надання екс-президентом України Віктором Ющенком звання Героя України Степанові Бандері свідчить про важливість загальноєвропейської дискусії поо події Другої світової війни на території України. Про це заявляє голова політради партії "Наша Україна" Віра Ульянченко, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку Ульянченко, український народ підійшов до "хворобливої для всіх європейських націй дискусії" на тему опору, національно-визвольної боротьби. "Слідом за нашими європейськими сусідами ми починаємо осмислювати шлях України у 20-му сторіччі, відкидати тоталітарні міфи, оцінювати відповідальність кожного. У цьому процесі партія "Наша Україна" хотіла б бачити інституції Євросоюзу як партнерів", - сказала Ульянченко.

Вона констатувала, що резолюція Європарламенту в частині, що стосується Бандери, сформульована у спосіб, "який фіксує саме радянський погляд на персону Степана Бандери".

Разом з тим, за її словами, попри все, "Наша Україна" сподівається на те, що діалог Україна-ЄС на рівні істориків, політиків і широких кіл громадськості буде продовжений з метою формування спільного бачення української історії як невід'ємної частини історії Європи з усіма її трагічними і героїчними сторінками.

Як повідомлялося, Європейський парламент розкритикував рішення третього президента України Віктора Ющенка про надання Степанові Бандері звання Героя України і висловив надію, що нове керівництво країни його скасує. Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо України, ухваленій 25 лютого в Брюсселі.

Віктор Ющенко надав Степану Бандері звання Героя України 22 січня 2010 року.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:822| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.