З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Українські військові залишили аеропорт Луганськ - РНБО

Українські військові залишили аеропорт Луганськ - РНБО

фото Українські військові залишили аеропорт Луганськ - РНБО

 Українські військові відійшли з аеропорту Луганськ. Про це на брифінгу в понеділок, 1 вересня, повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, це було зроблено, зважаючи на точність артилерійських ударів супротивника. За даними РНБО, у боях за луганський аеропорт українські військові у неділю знищили 7 російських танків.

 Росія продовжує загострювати ситуацію в зоні конфлікту. Російські військові обстрілюють блокпости сил АТО та цивільний транспорт. На території України діє не менше чотирьох батальйонно-тактичних груп російських Збройних сил у районі Новосвітлівка-Новоганнівка-Красне, у районі Старобешеве-Новокатеринівка, у районі Кумачеве-Победа, у районі Щербак-Маркіне. Зазначимо, що батальйонно-тактична група – це формування, кількістю близько 400-сот осіб, посилене артилерією та ППО. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Протягом останньої доби сили АТО 37 разів вступали у вогневий контакт з російськими найманцями та терористами у 24 населених пунктах Донецької та Луганської області.

Ситуація у районі Іловайська залишається надзвичайно складною. Триває операція з виведення підрозділів українських силовиків з оточення. Подробиці цієї операції до її закінчення не розголошуються.

Після завершення операції будуть оприлюднені цифри щодо втрат серед наших військових, а також проведено перевірку усіх обставин, через які виникла ця ситуація. Усі, хто припустився помилок, що призвели до важких наслідків, або вчинив злочин, понесуть відповідальність.

Оскільки частина наших військових перебуває у заручниках, українська сторона робить все можливе, щоб їх визволити. Зараз у соцмережах поширюються відео з нашими заручниками. РНБО звертається до усіх представників ЗМІ, користувачів соцмереж і пересічних громадян з проханням: "Якщо ви когось упізнали на відео, не треба оприлюднювати дані про цю особу у відкритих джерелах. Це може створити суттєву загрозу не тільки для вашої близької людини, але й для інших заручників. А також негативно вплинути на процес визволення. Просимо усіх діяти зважено. Якщо ви когось впізнали на цих відео – повідомте інформацію лише за номером гарячої лінії СБУ: 0-800-501-482".

Протягом доби сили АТО знищили установку "Град", бронетранспортер, бойову розвідувальну десантну машину, КАМАЗ та близько 80 бойовиків.

Збройні сили України забезпечують оборону Маріуполя на рубежі: н.п. Староласпа – Роздольне – Комсомольське. Для недопущення пересування супротивника в напрямку Новоазовськ – Маріуполь, мобільними групами підрозділів батальйонів територіальної оборони організовано пости на найбільш небезпечних напрямках ймовірного руху ворога.

На Луганському напрямі, як ми вже повідомляли, українські військові отримали наказ та організовано відійшли з селища Георгієвка, розташованого на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне та аеропорту "Луганськ". Зважаючи на точність ударів, обстріл ведуть професійні артилеристи ЗС РФ. Крім того, зафіксована велика концентрація російських сил навколо райцентру Лутугіно й на підступах до міста Щастя на північному березі Сіверського Донця.

Особовому складу ЗС України вдалось відбити напад диверсійно-розвідувальної групи на ділянці блокпосту у районі мосту через річку Сіверський Донець, напрямок траси Ізюм-Артемівськ.

Російські військові продовжують обстрілювати позиції АТО. Учора з території РФ з систем "Ураган" обстріляли українських військових в районі села Весела Гора Слов’яносербського району Луганської області. Поранено 4 військовослужбовці. Терористи обстріляли території поблизу міста Щастя та селища Петрівка Станично-Луганського району, є загиблі серед цивільного населення.

Також вчора о 12:40 та 13:10 прикордонники зафіксували пуск 4-х ракет в районі Красної Талівки Луганської області. Обстріл вівся також з території Нижнемитякине Ростовської області

Вчора о 15:10 з керованих ракетних установок з району населеного пункту Безіменне завдали удару по Маріупольському загону морської охорони, у складі катерів "Гриф" та "Калкан". Катери патрулювали на відстані 3 миль від берега. На катері "Гриф" виникла пожежа, після чого він затонув. На порятунок екіпажу прибули інші катери Морської охорони, завдяки чому було врятовано 8 моряків, з яких 7 було з пораненнями та опіками. Пошуки ще 2 прикордонників тривають.

На прикордонній ділянці "Червоний Чабан" Херсонської області зафіксовано розвідполіт російського безпілотника з території тимчасово окупованого Криму.

У Макіївці терористи обстріляли територію, прилеглу до села Західне, пошкоджено житлові будинки, територію дитячого виправного інтернату.

Через цілеспрямовані антиукраїнські дії росіян та їх найманців, 1 вересня не змогли прийняти учнів більше 900 шкіл на Донбасі. Це означає, що близько 10 тисяч українських учнів не зможуть сьогодні розпочати навчальний рік. Водночас навчальний рік почався у дітей у звільнених містах.

Протягом останньої доби на звільнених територіях піротехнічні підрозділи ДСНС України виявлено та вилучено 111 одиниць вибухонебезпечних речовин. Обстежено 3,8 га територій.

За словами Лисенка, за останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 7 українських військових, поранення дістали 25 солдатів.

Нагадаємо, 30 серпня Лисенко повідомляв, що в Луганській області сили АТО перейшли в наступ.

Категорія:Новини Україна| Перегляд:1439| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.