З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » «Українське питання» виникло після того, як стало відомо про рішення суду.

«Українське питання» виникло після того, як стало відомо про рішення суду.

фото «Українське питання» виникло після того, як стало відомо про рішення суду.
Європейський парламент на пленарному засіданні має намір обговорити українське питання за участю Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон. Українське питання заплановане до обговорення на середу в рамках пленарного засідання Європарламенту, яке пройде в Страсбурзі.

Очікується, що Ештон виступить із заявою, після чого відбудеться дискусія без прийняття резолюції. Джерело в Європейському парламенті повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що ініціатором українського питання стала Європейська народна партія парламенту, яка внесла його до порядку денного в четвер у Брюсселі в рамках конференції президентів (керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент, віце-президенти парламенту і президенти парламентських груп - ред.) за прискореною процедурою.

 "Це було зроблено після того, як стало відомо про рішення суду, яким Сергія Власенка (захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко - ред.) позбавили депутатського мандата", - розповів історію виникнення українського питання співрозмовник агентства. Крім того, в той же день відбудеться засідання делегації Європарламенту по зв'язках з Україною, в рамках якого буде обговорюватися порядок денний Комітету зі співпраці Україна-ЄС, запланований на 5 квітня в Києві.

 Делегацію Європейського парламенту очолює депутат від Польщі Павел Коваль. Разом з тим, Верховна Рада України досі не сформувала свій склад делегації. Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка, задовольнивши відповідний позов голови Верховної Ради Володимира Рибака.

 Позов спікера парламенту в суд аргументувався сумісництвом Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльністі. Коваль спочатку відреагував на це рішення ВАСУ, написавши на своїй сторінці в Twitter: "Якщо місце Власенка у Верховній Раді буде забрано, це створить чергову проблему у відносинах України та ЄС".

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що позбавлення Власенка мандата - не європейський шлях і навряд чи наближає Україну до Євросоюзу.
Категорія:Новини світ| Перегляд:2255| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.