З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Українцям можуть заборонити курити на балконі й у своєму житлі поряд з дітьми

Українцям можуть заборонити курити на балконі й у своєму житлі поряд з дітьми

фото Українцям можуть заборонити курити на балконі й у своєму житлі поряд з дітьми
Вже з вересня українцям можуть заборонити палити у своїх квартирах, авто і маршрутках. Такий законопроект внесли депутати Тетяна Бахтєєва і Юрій Кармазін, передає "Сегодня".

Покарані можуть бути навіть ті, хто куритиме на балконі у своїй квартирі, доставляючи при цьому незручність сусідам, у яких відкриті вікна. Окрім таких курців, згідно із законопроектом, оштрафованими можуть стати дорослі, які палять у своїй квартирі у присутності дітей.

Що стосується водіїв легкового і маршрутного транспорту, які курять під час поїздки, то їх пропонують штрафувати на суму від 50 до 100 мінімумів (від 850 до 1700 грн), бо сигарета відволікає водія від дороги і може призвести до ДТП.

Правозахисники кажуть, що "вичислити" порушника буде нереально. "Я стану першим, хто виступить проти цього закону. Цікаво, як відстежуватимуть курців, якщо, наприклад, він вийшов на балкон о 3 годині ночі і закурив?" - говорить правозахисник Едуард Багіров.

Згідно з чинним законом, порушниками є особи, які пересуваються із запаленою сигаретою або трубкою в приміщеннях охорони здоров'я, навчальних закладах, спортивних спорудах, об'єктах культури, залах очікування пасажирів на залізничних, авто- і аеровокзалах, вагонах поїздів, салонах таксі, громадському транспорті, ліфтах і на дитячих майданчиках.

Розміри штрафів становлять від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 171 грн), а при повторному штрафі - до 20 неоподатковуваних мінімумів (до 340 грн).
Категорія:Цікаво| Перегляд:697| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): сигарети.заборона куріння, куріння, штрафи за куріння, заборона курити
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.