З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Україна, Росія і Казахстан хочуть створити зерновий пул - Азаров

Україна, Росія і Казахстан хочуть створити зерновий пул - Азаров

фото Україна, Росія і Казахстан хочуть створити зерновий пул  - Азаров
Україна, Росія і Казахстан ведуть переговори щодо створення зернового пулу, заявив український прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Така ідея розглядається, розмови на цю тему ведуться і таке об'єднання логічне й обґрунтоване, оскільки разом Україна, Росія і Казахстан займають приблизно 30% ринку експорту зернових культур у світі", - сказав він в інтерв'ю інформагентству Bloomberg в суботу в китайському місті Санья.

"Тому нам немає сенсу конкурувати, нам є сенс погоджувати свої дії для того, щоб ситуація на ринку була прогнозованою і контрольованою", - додав прем'єр.

Азаров нагадав, що в 2003 році Росія і Казахстан поставляли в Україну зерно, коли країна відчувала його брак на внутрішньому ринку. У свою чергу, посуха в Росії в 2009 році показала, що всі країни потребують компенсації можливої нестачі зерна.

"У рамках пулу ми цілком можемо домовлятися про те, що якщо у когось з учасників нестача експортних обсягів, то інші учасники можуть за нього компенсувати ці обсяги, підтримуючи таким чином стабільність на ринку", - сказав Азаров.

При цьому український прем’єр вважає, що створення такого пулу буде серйозним стабілізуючим чинником і щодо обсягів поставок, і щодо ціни.

Зазначимо, Євросоюз вважає невиправданим продовження Україною режиму квотування експорту зернових. Про це заявив представник Єврокомісії Джон Кленсі. Він зазначив, що Євросоюз дуже уважно стежить за введенням експортних квот на зернові, звернувшись вперше з відповідним питанням до української сторони в жовтні 2010 року.
Категорія:Економіка| Перегляд:598| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Казахстан, Україна, зерновий пул, Азаров, росія
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.