З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Україна почала одержувати венесуельську нафту для Бєларусі

Україна почала одержувати венесуельську нафту для Бєларусі

фото Україна почала одержувати венесуельську нафту для Бєларусі
Україна почала приймати венесуельську нафту для Бєларусі. 25 квітня до причалу №1 нафтогавані Одеського морського торгового порту поставлений танкер Sea Star (завдовжки 249 м, під прапором Мальти) з 80 тис т нафти призначенням на Мозирський нафтопереробний завод (Республіка Бєларусь), повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України.

"Зараз рентабельність варіанту транспортування нафти для Бєларусі через Одеський порт і далі залізницею вантажоодержувачеві розраховується економістами. У разі сприятливого завершення експерименту вантажопотік може сягати 4 млн т на рік (згідно з домовленостями двох країн)", - сказано в повідомленні.

Начальник порту Микола Павлюк підтвердив, що перевалка транзитної нафти на Бєларусь для Одеського порту не є проблемною. За його словами, життєздатність маршруту більше залежить від синхронізації роботи нафтобаз, які надають ємкості, і наявності достатньої кількості залізничних цистерн.

Бєларусь має намір імпортувати нафту з Венесуели через суперечки з Росією навколо мит при постачаннях російської нафтосировини.

Як повідомлялося, раніше Київ і Мінськ домовилися про постачання в квітні ц.р. 80 тис тонн нафти з Венесуели до Бєларусі. За словами представника "Бєлнафтохіму", перший танкер доставить 80 тис тонн венесуельської нафти в Одеський порт, а звідти нафта транспортуватиметься залізницею. Разом з тим, за словами представника білоруської компанії, тривають переговори про можливість постачання нафти з Венесуели до Бєларусі нафтопроводом "Одеса-Броди".

Також Міністерство палива і енергетики України і концерн "Бєлнафтохім" мають намір до 1 червня ц.р. розглянути можливість і підготувати пропозиції для урядів двох країн щодо транспортування нафти на білоруський нафтопереробний завод (НПЗ) з використанням магістральних нафтопроводів України і Бєларусі. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

Крім того, сторони досягли домовленості, що до кінця квітня буде узгоджено питання встановлення конкурентного тарифу на транспортування залізничним транспортом нафти, що прямує транзитом через Україну до Бєларусі.
Категорія:Економіка| Перегляд:710| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.