З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Україна не звільнить Тимошенко на вимогу ЄС

Україна не звільнить Тимошенко на вимогу ЄС

фото Україна не звільнить Тимошенко на вимогу ЄС
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що Україна не буде реагувати на заклики Євросоюзу звільнити Юлію Тимошенко, повідомляє "Українська правда" з посиланням на Die Presse.

 На зауваження, що ЄС ставить підписання Угоди про асоціацію з Україною в залежність від звільнення Тимошенко, Грищенко відповів: "Ми не збираємося нічого робити. Наша судова система повинна працювати і спиратися на факти".

Він натякнув, що друзям України не слід давати поради лише зі співчуття до харизматичних політиків, не знаючи достеменно, що сталося.

"Ми дуже довго були під владою Москви, коли вони говорили нам, що ми повинні робити", - додав Грищенко.

Голова МЗС України зазначив, що європейським політикам необхідно детально розібратися в кримінальній справі, за якою судять Тимошенко.

"На жаль, нашим партнерам з ЄС потрібен певний час, перш ніж вони зрозуміють всі аспекти справи, за якими судять Тимошенко. Мова йде про те, як ставитися до відсутності відповідальності. Громадськість вимагає від чиновників, щоб вони взяли на себе відповідальність за те, що відбувається", - підкреслив голова МЗС.

Він також не вважає, що справа Тимошенко - особиста помста президента Віктора Януковича: "Я думаю, що ні".

Грищенко підкреслив, що шкода від газового контракту Юлії Тимошенко і Володимира Путіна від 2009 року - величезна для України, тоді як Німеччина і Росія задоволені угодою.

При цьому на конференції "Україна на шляху євроінтеграції" у Відні в четвер, 20 вересня, голова МЗС сказав, що Україна виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини щодо Тимошенко.

"Україна є учасником статуту ЄСПЛ і має юридичне зобов'язання виконувати рішення", - сказав Грищенко.

Він підкреслив, що для України, яка прагне до ЄС, дуже важливі європейські цінності, і "питання Тимошенко" може бути вирішене лише в юридичній площині.

"А юридичний шлях веде нас до ЄСПЛ і його рішення", - додав Грищенко.

Грищенко також підкреслив, що процес щодо екс-міністра МВС України Юрія Луценка не є закінченим, а рішення Європейського суду не є остаточним, оскільки все ще залишається невирішеною низка питань.

"Мова йде про щось більше: ситуація в міліції за часів Луценка дала привід для багатьох судових справ. Судочинство тоді не було незалежним і було в жахливому стані... Сьогодні все набагато краще", - сказав голова МЗС.

Як повідомлялося, ЄСПЛ визнав Україну винною в семи порушеннях прав людини у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Раніше Євросуд визнав арешт Луценка таким, що порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15 тисяч євро моральної компенсації.

Зазначимо, що дискусія з приводу справи Тимошенко викликала пожвавлення в залі на 9-му форумі Ялтинської європейської стратегії серед європейських політиків, і Грищенко тоді запитав у присутніх: "Хто ще хоче в тюрму?" "Давайте зберемо цілу групу", - сказав голова українського МЗС, додавши при цьому, що всіх законів потрібно дотримуватися.

Як повідомлялося, у зв'язку з подіями навколо засуджених лідерів української опозиції, процес євроінтеграції України "застиг у мертвій точці". На початку травня цього року міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле заявив, що ЄС призупинив ратифікацію угоди з Україною про її асоціацію з ЄС.

Україна та ЄС вели переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і тільки 19 грудня 2011 року заявили про завершення переговорів.

30 березня голови делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Однак подальший крок - підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і далі залишається під питанням через внутрішньополітичну ситуацію в Україні і процеси проти представників опозиції - ці судові розгляди, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра України Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.

29 грудня 2011 року Апеляційний суд залишив у силі цей вирок, відхиливши всі клопотання захисту. На оголошенні рішення були присутні лише прокурори, а захисту екс-прем'єра і самої Тимошенко не було.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

29 серпня Вищий спецсуд не задовольнив касацію Тимошенко у "газовій справі".

28 серпня Євросуд з прав людини приступив до розгляду скарги Тимошенко.

Грищенко впевнений, що саміт Україна-ЄС відбудеться

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко повідомив, що Саміт Україна-ЄС в поточному році відбудеться, проте сторони ще не визначили місце і дату цього заходу, передає Інтерфакс-Україна.

"Проведення саміту не під загрозою, ще не ухвалено рішення про місце і час його проведення. Ми перебуваємо в стадії обговорення цього і виходимо з того, що кожен рік ми його проводимо, як передбачено угодою про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС від 1994 року" , - розповів міністр.

Наприкінці серпня голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра перед завершенням своєї дипмісії в одному зі своїх інтерв'ю сказав, що саміт може не відбутися через відсутність належних умов і досягнутих домовленостей.

На 9-й Ялтинській щорічній зустрічі Грищенко заявляв, що впевнений у проведенні саміту Україна-ЄС до кінця поточного року.

Раніше Грищенко заявляв, що євроінтеграція залишається пріоритетом для України.

"Європейська інтеграція є пріоритетом, магістральним напрямом розвитку держави", - сказав він.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:759| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.