З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Україна і Таїланд домовилися про постачання більш як сотні БТР-3Е1

Україна і Таїланд домовилися про постачання більш як сотні БТР-3Е1

фото Україна і Таїланд домовилися про постачання більш як сотні БТР-3Е1
Таїланд продовжує нарощувати закупівлі нової військової техніки в України: сторони готують контракт на постачання для потреб тайської армії чергової великої партії українських перспективних БТР-3Е1, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в держкомпанії "Укрспецекспорт", за наслідками випробувань у Таїланді першої партії БТР-3Е1, поставлених у рамках виконання укладеного з тайським військовим відомством 2006 року контракту, уряд Королівства Таїланд ухвалив рішення про закупівлю для потреб Королівської тайської армії додатково 121 БТР-3Е1.

"Як очікується, відповідний контракт буде підписано до кінця червня поточного року. На сьогодні йде узгодження деталей контракту", - зазначили в держкомпанії.

Контракт між Україною і Таїландом на постачання тайській королівській армії та флоту бронетранспортерів БТР-3Е1, машин підтримки на їхньому шасі, а також засобів обслуговування і ремонту, тренажерів і боєприпасів, було укладено в 2006 році.

У рамках контракту українська сторона також забезпечить надання послуг з підготовки тайських фахівців з експлуатації, обслуговування і ремонту бронетранспортерів сімейства БТР-3Е1.

Постачання бронетехніки були розпочаті українською стороною у вересні 2010 року.

За інформацією тайських ЗМІ, вартість контракту оцінюється на 130 млн дол. Всього в рамках контракту тайським військовим протягом 2010-2011 років буде поставлено 112 одиниць нової української бронетехніки. Всю техніку, як пишуть тайські ЗМІ, буде взято на озброєння 2-ї піхотної дивізії збройних сил країни.

Наприкінці березня 2011 року стало відомо, що армія Таїланду вирішила купити в України 200 танків Т-84У "Оплот", вартістю 7 млрд батів (231,1 млн дол), повідомляє газета Bangkok Post. За даними видання, нові танки мають замінити застарілі американські M41A3. Армія Таїланду обирала між південнокорейськими танками K1 й українськими Т-84У "Оплот".

Газета припускає, що військові обрали "Оплот", тому що Бангкок має досвід військово-технічної співпраці з Києвом. Видання зазначає, що раніше армія Таїланду закупила 96 українських БТР-3Е1 і планує придбати ще 120 таких бронетранспортерів.

За даними газети, тайська армія, крім пропозиції з боку України і Південної Кореї, також розглядала можливість придбання партії німецьких Leopard 2A4 або російських Т-90. Водночас джерело в армії зазначило, що німецький Leopard визнали надто дорогим.

Нагадаємо, танк "Оплот", розроблений Харківським конструкторським бюро імені Морозова, було продемонстровано на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі, яка відбулася з 20 по 24 лютого.
Категорія:Економіка| Перегляд:859| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Королівська, БТР-3Е1, постачання, Україна, тайська, Таїланд, домовленість, війна, армія
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.