З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » У Великому адронному колайдері виявили непізнані падаючі об'єкти

У Великому адронному колайдері виявили непізнані падаючі об'єкти

фото У Великому адронному колайдері виявили непізнані падаючі об'єкти
Фізики, що працюють на Великому адронному колайдері, стали все частіше помічати незрозумілі проблеми, пов'язані з втратою протонів у пучках, що циркулюють у 27-кілометровому кільці прискорювача. Як повідомляється в доповіді фахівця прискорювального підрозділу CERN Роджера Бейлі, проблема полягає у невпізнаних падаючих об'єктах - мікроскопічних порошинках у вакуумній трубі колайдера, з якими стикаються протони.

Перший подібний випадок стався ще в липні цього року, коли апаратура зафіксувала втрату частини протонів на одній з прямих ділянок кільця колайдера. Ніяких проблем для роботи установки це не створило, проте система безпеки скинула пучок.

У міру того, як фізики збільшували кількість протонів в пучку та їхню енергію, такі події стали відбуватися все частіше, а до початку жовтня їхня кількість досягла десяти. Кожного разу пучок скидався, і робота прискорювача зупинялася на декілька годин.

Фахівцям довелося знизити поріг чутливості системи безпеки, скидання пучка стали відбуватися рідше, але не припинилися зовсім.

Фізики припустили, що проблеми створюють UFO - непізнані падаючі об'єкти (unidentified falling objects), мікроскопічні порошинки, які падають у вакуумній трубі. Протони стикаються з ними, породжуючи зливи вторинних частинок.

"Хоча зараз кількість випадків UFO, мабуть, взято під контроль, вони становитимуть проблеми, якщо ми будемо збільшувати енергію пучка", - відзначає в доповіді Бейлі. Він пропонує провести "чистку" вакуумної труби колайдера.

Нагадаємо, в кінці вересня науковці, що працюють на Великому адронному колайдері, вперше виявили принципово новий ефект, не передбачений чинною теорією. Фізики виявили серед сотень частинок, які народжуються при зіткненнях протонів, пари, рухи яких з невідомої причини пов'язані один з одним.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:537| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.