З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » У "Газпромі" сказали Януковичу, що цілком задоволені газовими контрактами

У "Газпромі" сказали Януковичу, що цілком задоволені газовими контрактами

фото У "Газпромі" сказали Януковичу, що цілком задоволені газовими контрактами
"Газпром" влаштовують газові контракти, підписані торік з Україною. Про це заявив керівник "Газпрому" Олексій Міллер, коментуючи заяву президента Віктора Януковича щодо можливого перегляду цін на газ, повідомляє "Эхо Москвы".

"Треба спочатку вислухати конкретні пропозиції України, але договір, підписаний минулого року, абсолютно надійний, прозорий і нас цілком задовольняє", - сказав він.

Коментуючи пропозицію Януковича про необхідність перегляду рішення "Газпрому" про будівництво "Південного потоку", Міллер зазначив: "Проекти "Північний потік" і "Південний потік" змінені не будуть".

Раніше Янукович заявляв, що планує переглянути десятирічний газовий контракт із "Газпромом". "Я цілковито хотів би його змінити і повернутися до контракту 2004 року, коли газ був в Україні по 49 доларів, але я розумію, що це нереально", - заявив Янукович.

"Я хотів би, щоб газ в Україні коштував хоча б стільки, скільки в Бєларусі. Тому ми будемо прагнути, щоб ціна на газ для України була справедливою", - зазначив він.

При перегляді газового контракту Янукович готовий піти на створення газотранспортного консорціуму і розділити з Росією і Європою управління газотранспортною системою, якою до Європи постачається близько 80% російського газового експорту.

"Ми запропонуємо Європі і Росії питання створення консорціуму, який би дав можливість збільшити обсяги прокачування газу Україні десь до 200 мільярдів кубометрів. Ми готові повернутися до ідеї 2004 року", - сказав Янукович.

При цьому він запевнив, що, як і колись, "не йдеться про продаж" трубопроводів.

Лідер Партії регіонів повторив, що готовий запропонувати Росії допомогу в будівництві газогонів "Південний потік" і "Північний потік", попри те, що пуск цих альтернативних українському маршрутів суттєво знизить прокачування газу по Україні.

Також президент України має намір відтворити консорціум з управління газотранспортною системою (ГТС) країни. Як стало відомо, "Газпрому", "Нафтогазу" та європейським споживачам запропонують по 33,3% в консорціумі. За задумом Януковича, реалізація цієї ідеї дозволить Києву зменшити закупівельні ціни на імпортний газ, а Москві - відмовитися від будівництва морських газогонів "Північний потік" та "Південний потік".

Що стосується відмови від будівництва газогонів в обхід України - "Північного потоку" і "Південного потоку", - в "Газпромі" неофіційно пояснили, що "поки що немає жодних підстав змінювати стратегію диверсифікації маршрутів постачання". "Пан Янукович буде при владі не так довго, як повинні працювати газопроводи", - пояснив учасник газового ринку РФ.

Російський газовий монополіст "Газпром" готовий інвестувати кошти в модернізацію української газотранспортної системи (ГТС). Відбудеться це в тому разі, якщо інформація про можливе відтворення керівного консорціуму з наданням частки російській компанії підтвердиться. З відповідною заявою в Лондоні виступив заступник голови правління компанії Олександр Медведєв.
Категорія:Економіка| Перегляд:1034| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.