З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » У Пентагоні переконані, що до 2015 року Іран створить балістичну ракету, яка здатна долетіти до США

У Пентагоні переконані, що до 2015 року Іран створить балістичну ракету, яка здатна долетіти до США

фото У Пентагоні переконані, що до 2015 року Іран створить балістичну ракету, яка здатна долетіти до США
За даними експертів Пентагону, до 2015 року Іран зможе завдати ракетного ядерного удару по Сполучених Штатах. Про це повідомляє FOX News з посиланням на 12-сторінкову доповідь американського військового відомства.

"З належною допомогою з-за кордону Іран, швидше за все, зможе сконструювати і випробувати міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), здатну долетіти до США, до 2015 року", - йдеться в доповіді, повідомляє ИТАР-ТАСС.

При цьому його автори стверджують, що Іран "залишає за собою можливість розробляти ядерну зброю" і забезпечив свої ядерні об'єкти засобами захисту від нападу, розташувавши їх в укріплених підземних бункерах.

На думку американських військових, іранська армія, незважаючи на свою значну чисельність, не зможе протистояти добре навченим й екіпірованим військам США та їхніх союзників. Водночас іранські війська спеціального призначення та нерегулярні збройні формування становлять значну силу.

Раніше повідомлялося, що експертне співтовариство США обговорює можливий військовий сценарій, що припускає завдання ударів по ядерних об'єктах Ірану через нагнітання конфлікту навколо ядерних амбіцій Тегерана.

Тегеран не допускає міжнародних інспекторів, одночасно запевняючи, що його ядерна програма має виключно мирний характер. Після визнань Ірану, що він почав збагачувати уран до 20-відсоткового рівня, Рада Безпеки ООН почала роботу над новим пакетом економічних санкцій проти цієї країни.

На початку квітня президент Ірану Махмуд Ахмадінежад оголосив про запуск нових центрифуг "третього покоління", які, за словами глави іранської ядерної програми, здатні значно прискорити процес збагачення урану.

Саме збагачення урану є головною причиною побоювань Заходу щодо ядерної програми Ірану. Технологія дозволяє створювати не тільки паливо для атомних станцій, а й ядерну зброю.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1079| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.