З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » У Мексиці зняли з ефіру серію мультфільму South Park, де висміюється президент

У Мексиці зняли з ефіру серію мультфільму South Park, де висміюється президент

фото У Мексиці зняли з ефіру серію мультфільму South Park, де висміюється президент
Телеканал MTV скасував у Мексиці показ однієї із серій сатиричного мультфільму "Південний Парк" (South Park), де зображений мексиканський президент, який розбазарює державні фонди та дратує світову громадськість. І все б нічого, якби мультгерой так сильно не нагадував чинного лідера Мексики Феліпе Кальдерона.

Епізод "Pinewood Derby" привернув увагу мексиканських ЗМІ, ще коли його перший раз показали в США в 2009 році. Серію вже перевели на іспанську і повинні були показати у понеділок, 8 лютого. Однак, як повідомляє BBC, епізод несподівано зняли з ефіру, передає NEWSru.com.

На каналі MTV стверджують, що немає ніякого політичного підгрунтя. Всьому провиною державний прапор, який з'являється в кадрі одночасно з президентом. Справа в тому, що в Мексиці дуже педантично ставляться до національної символіки і для показу прапора по телебаченню потрібний спеціальний дозвіл від уряду. Щоб уникнути штрафу, було простіше скасувати цілий епізод, ніж штучно зафарбовувати прапор, виправдовувався представник MTV Mexico Ерік Зермено.

Прихильники серіалу ставляться до заяв телеканалу з солідним скептицизмом, тим більше що, за даними мексиканського міністерства внутрішніх справ, ніяких запитів на показ прапора MTV так і не зробив, відзначає AP.

Світові лідери постійно стають героями сатиричних мультсеріалів. Наприклад, минулої осені російський прем'єр-міністр Володимир Путін засвітився в одному з епізодів "Гріффінів" (Family Guy). Колишній КДБешник використовує нунчаки як вішалку і запалює цигарку від запальнички у вигляді автомата Калашникова в натуральну величину.

А от жарт про Путіна з "Південного Парку" в Росії просто вирізали. У серії "Free Willzyx" (9-й сезон), яку "зачесали" телевізійники, один з персонажів мультфільму, Кайл, дзвонить тоді ще президенту Путіну з проханням допомогти у відправці кита на Місяць. Обурений мульти-Путін вирішив, що дзвінок - не більше ніж розіграш Джорджа Буша, і послав американського колегу подалі.

Наприкінці минулого року Путін також засвітився в грузинському сатиричному мультфільмі "Самсонадзе". За сюжетом він відправив в містечко свого таємного агента для вивчення грузинської культури і збору розвідданих.
Категорія:Культура| Перегляд:994| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.