З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » У Львові поховали сестру головнокомандувача УПА Наталію Шухевич

У Львові поховали сестру головнокомандувача УПА Наталію Шухевич

фото У Львові поховали сестру головнокомандувача УПА Наталію Шухевич
Сьогодні у Львові пройшла траурна церемонія поховання сестри головнокомандувача УПА, Героя України Романа Шухевича – Наталії Шухевич-Геграєвої. Її поховали у родинному гробівці родини Шухевичів, що знаходиться на полі №3 історико-культурного музею-заповідника "Личаківський цвинтар".

Панахида відбулася у львівському храмі Святого Андрія Первозванного, після якої процесія вирушила по вулиці Пекарській до Личаківського цвинтаря. У траурній ході взяли участь керівництво Львівської ОДА та Львівської обласної ради, депутати обласної ради, представники громадських організацій, культурні та мистецькі діячі, передає УНІАН.

Довідка. Наталія Шухевич–Геграєва

Наталія Шухевич–Геграєва народилася 25 лютого 1922 р. в м. Радехові (Львівська область). З 50–х років минулого сторіччя Наталія Шухевич мешкала у столиці Кабардино–Балкарії - місті Нальчик, на Кавказі, батьківщині свого чоловіка Муталіфа Геграєва.

Була третьою - наймолодшою дитиною в сім’ї. 7 вересня 1940 року за співпрацю з Організацією українських націоналістів студентку Львівського медінституту Шухевич засудили на 10 років каторжних робіт на Уралі і п’ять років заслання в Казахстані.

Згодом термін скоротили, оскільки була неповнолітньою. У Казахстані вийшла заміж за фельдшера Геграєва з Кабардино-Балкарії, також політв’язня. У 1956 р. після заслання, оселилася в Глинянах біля Львова. Згодом під тиском органів КДБ подружжя змушене було повернутися на Кавказ і осісти в Нальчику.

Жінка навчила чоловіка української мови і в родині вони спілкувалися лише українською. Залишаючись вірною Української греко–католицької церкви, Шухевич востаннє відвідала рідне місто Львів 2001 року, щоб побувати на літургії, яку служив Папа Римський Іван Павло II.

Наталія Шухевич–Геграєва померла 21 лютого у м. Нальчик (Росія).
Категорія:Цікаві події| Перегляд:1068| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.