З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » У квітні Земля встановила температурний рекорд

У квітні Земля встановила температурний рекорд

фото У квітні Земля встановила температурний рекорд
Сумарна поверхня землі в квітні нагрілася до максимальних значень за історію спостережень. Встановлено максимум і за період січень-квітень. Про це повідомляється в прес-релізі Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

Середня температура поверхні океану в квітні виявилася найбільшою за всі роки спостереження (з 1880 року). Температура поверхні суші опинилася на третьому місці в таблиці максимальних рекордів.

Разом поверхні води і суші в квітні прогрілися до 14,5° C, що на 0,76° C вище середнього значення XX століття, яке становить близько 13,7° C. За січень-квітень сумарна температура склала 13,3 ° C, що на 0,69 ° C вище середнього.

Температура поверхні океану в квітні виявилася на 0,57 ° C вища за середню за XX століття (16,0 ° C). Особливо потепління торкнулося екваторіальних областей океанів, наголошується в повідомленні.

Поверхня землі нагрілася більше середньої квітневої за XX століття на 1,29° C. Особливо помітно потепління торкнулося Канади, Аляски і сходу США, Австралії, Південної Азії, Північної Африки і півночі Росії. Холодніше ніж зазвичай було у Монголії, Аргентині, на Далекому Сході Росії, в суміжних з західними регіонах США і на більшій частині Китаю.

Тепла течія Ель-Ніньо в квітні ослабла через зміни температурних аномалій. Очікується, що вона відновиться в червні.

Звіти NOAA використовуються вченими і дослідниками різних країн світу для вивчення тенденцій зміни клімату на планеті. Дані мають і безпосереднє прикладне значення.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:832| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.