З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » У Києві відбудеться фестиваль "Козацький розгардіяш на "Мамаєвій Слободі"

У Києві відбудеться фестиваль "Козацький розгардіяш на "Мамаєвій Слободі"

фото У Києві відбудеться фестиваль "Козацький розгардіяш на "Мамаєвій Слободі"
19-20 червня в Києві відбудеться "Фестиваль українсько-кримськотатарської традиційної культури "Козацький розгардіяш на "Мамаєвій Слободі". Про це повідомив директор козацького селища "Мамаєва Слобода", голова оргкомітету фестивалю Костянтин Олійник, передає Центр народознавств "Козак Мамай"

"Ми цим фестивалем традиційної кримськотатарської та козацької української культури хочемо об’єднати нас. Це перший такий фестиваль",- сказав Олійник.

"Розгардіяш не є синонімом слова "бедлам", розгардіяш - це козацька тактика ведення бою, коли козаки розрізненими групами вривалися в лави ворогів, роз’єднували ворога, і супротивники не знали, де головний удар", - додав він.

Голова мистецького департаменту ВМГО "ФРІ" Таміла Ташева повідомила, що на фестивалі кримськотатарську та українську середньовічну традиційну культуру представлятимуть виступи гуртів "Maqam"("Маккам") та "Мерджан", "Хорея козацька" та "Рожаниця".

В рамках фестивалю традиційної українсько-кримськотатарської культури відбудеться лицарський турнір за участі кінних каскадерських команд українських козаків та кримськотатарських вершників.

Також у рамках фестивалю буде проведено виставкуа відтворених "Обухівських" та "Козацьких" рушників із колекції "Мамаєвої Слободи", яка нараховує більш як 100 одиниць, а також персональні виставки та майстер-класи.

З боку кримськотатарських гостей традиційне декоративно-прикладне мистецтво буде представлене художниками з творчого об’єднання "Чатир-Даг".

В рамках фестивалю на майданчику біля вітряка в казанах на "живому вогні" готуватимуться традиційні страви кримськотатарської та української кухонь.

Також буде розгорнуто "Польовий табір" козацького куреня.

Перший день фестивалю завершиться "Вечорницями до третіх півнів" з веселою музикою і танцями обох народів.

Зазначимо, у 2008 році у Криму стартував перший міжнародний літературно-мистецький українсько-кримськотатарсько-російсько-білоруський фестиваль "Барикада на Тузлі", організований творчим об'єднанням "Остання барикада".
Категорія:Культура| Перегляд:702| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.