З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » У Києві поставлять пам'ятники Василю Стусу і Борису Грінченку

У Києві поставлять пам'ятники Василю Стусу і Борису Грінченку

фото У Києві поставлять пам'ятники Василю Стусу і Борису Грінченку
Київська міська державна адміністрація хоче встановити на території міста пам'ятники українським громадським діячам - поетові Василю Стусу, меценатові Євгену Чикаленку і письменникові Борису Грінченку, повідомила прес-служба міськадміністрації.

Зокрема, пам'ятник Стусу планується встановити по вулиці Грушевського, напроти інституту літератури, пам'ятник Чикаленку - по вулиці Саксаганського, 54, 56, а пам'ятник Грінченку - у сквері по вулиці Воровського.

"Василь Стус – Герой України. Один із найактивніших представників українського культурного руху 1960-х. Враховуючи його величезний внесок у справу відродження українського слова, національної культури та свідомості, члени комісії одностайно підтримали пропозицію встановити пам’ятник на вулиці Грушевського, навпроти Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка", – наголосив Сергій Рудик.

Крім того, на засіданні було погоджено встановлення меморіальної дошки на честь академіка НАН України Зої Бутенко (на фасаді головного корпусу Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Кавецького НАНУ); на честь Василя Симоненка на гуртожитку, в якому він проживав; на честь інженера, авіатора, політичного діяча Левка Мацієвича на Будинку дитячої творчості (Контрактова площа, 12); на честь співака, Народного артиста України - Івана Козловського (на вході до Свято-Михайлівського Собору).

Пропозиції встановити пам'ятники вказаним особам підтримала комісія міськадміністрації з найменувань і установки пам'ятних знаків.

У листопаді в Києві демонтували пам'ятник Григорію Петровському, встановлений на вулиці Грушевського, 1, в Печерському районі. Петровський був одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років.
Категорія:Культура| Перегляд:913| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.