З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » У Харкові "свободівці" пікетували під Генконсульством РФ

У Харкові "свободівці" пікетували під Генконсульством РФ

фото У Харкові "свободівці" пікетували під Генконсульством РФ
 Близько 20 активістів Харківської обласної організації ВО "Свобода" провели пікет перед будівлею Генерального консульства Російської Федерації в Харкові з вимогою негайно повернути на батьківщину українського рибалку Олександра Федоровича.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції стояли з партійними прапорами і плакатами "Звільнимо Федоровича з російського полону!", "Азовське море - мирне море!","Ні імперським амбіціям Росії!".

"Ми розцінюємо те, що трапилося (інцидент в Азовському морі, внаслідок якого загинули 4 українці і одному лише Федоровичу вдалося врятуватися) як фактичне вбивство українських громадян, яке відбулося в мирний час. Прикордонна служба Росії робила все можливе, щоб сховати кінці у воду, щоб про цей інцидент не стало відомо. Крім цього, український рибалка досі не може повернутися на батьківщину", - сказав один з пікетників Валерій Коник.

"Свободівцям" не вдалося передати своє звернення з вимогою повернути українського рибалку на батьківщину генконсулу Російської Федерації в Харкові, оскільки міліціонери не пустили їх на територію дипустанови. Звернення до генконсула в мегафон також залишилися без відповіді.

За словами прес-секретаря ХОО ВО "Свобода" Кирила Лукаша, вимогу повернути Федоровича в Україну буде передано генконсулу РФ у Харкові за допомогою депутатського звернення голови харківської "Свободи", народного депутата Ігоря Швайки.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського села Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули чотири українця, одного вдалося врятувати.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:852| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.