З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » У Франції заарештували хакера, який зламав блог Обами на Twitter

У Франції заарештували хакера, який зламав блог Обами на Twitter

фото У Франції заарештували хакера, який зламав блог Обами на Twitter
Поліція Франції заарештувала хакера, який зламав акаунт президента США Барака Обами у мережі мікроблогів Twitter. Про це повідомляє Agency France-Presse з посиланням на представників правоохоронних органів, передає РИА "Новости".

У липні минулого року ФБР повідомили своїх французьких колег, що цей хакер перебуває на території Франції.

Зловмисником виявився 25-річний безробітний чоловік. Його заарештували в департаменті Пюї-де-Дом в центральній частині Франції в результаті спільної зі співробітниками ФБР спецоперації, яка проводилася протягом декількох місяців. Після арешту підозрюваного допитали, а потім відпустили, взявши підписку з'явитися в суд 24 червня, передає Бі-Бі-Сі.

Глава французького Агентства по боротьбі з кіберзлочинністю Аделіна Шампанья повідомила в інтерв'ю агенції Reuters, що заарештований використовував нік Hacker Croll.

Він не мав спеціальної технічної освіти і зламував акаунти, підбираючи паролі. Hacker Croll вгадував відповіді на запитання, покликані нагадати власникам акаунтів на Twitter їхній пароль.

Так, хакеру вдалося зламати коди адміністратора мережі Twitter, завдяки чому він міг на свій розсуд створювати, модифікувати або видаляти "сторінки" користувачів цієї соціальної мережі, після чого він створив блог, в якому описував всі свої "відкриття", зроблені злочинним шляхом.

Серед його жертв, крім Барака Обами, були й інші знаменитості, у тому числі співачка Брітні Спірс. За даними поліції, він здійснював також кібератаки на сайт соціальної мережі Facebook і на електронні поштові скриньки інтернет-компанії Google.

Представники правоохоронних органів підкреслили, що заарештований не намагався здобути зі своїх дій жодної фінансової користі чи прибутку.

Зламання баз даних в Інтернеті вважається у Франції злочином, за який можна отримати два роки в'язниці.

У липні 2008 року у Великій Британії Палата лордів відхилила апеляцію проти екстрадиції до США британського хакера, котрого звинувачують у зламі комп'ютерної мережі Пентагона. В Америці Гері МакКіннону, відомому в мережі як Solo, може загрожувати довічне ув'язнення за несанкціоноване отримання доступу до 97 комп'ютерів збройних сил США і НАСА.
Категорія:Новини світ| Перегляд:758| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.