З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Томенко пропонує провести місцеві вибори у березні 2011 року

Томенко пропонує провести місцеві вибори у березні 2011 року

фото Томенко пропонує провести місцеві вибори у березні 2011 року
Віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) пропонує перенести місцеві вибори з 30 травня 2010 року на 27 березня 2011. Відповідний проект постанови він зареєстрував у Верховній Раді, повідомляє сайт парламенту.

У пояснювальній записці до документу зазначається, що "через об'єктивні обставини у зазначені строки організувати та провести ці вибори на належному рівні та з дотриманням всіх вимог законодавства не вбачається можливим".

"Зокрема, досі не прийнято закон про держбюджет на 2010 рік, у зв'язку з чим наразі немає відповідних підстав для виділення коштів на проведення місцевих виборів", - йдеться у документі.

"Потребує законодавчого врегулювання правова колізія щодо проведення місцевих виборів у Криму", - наголошує Томенко.

У записці зазначається, що "відповідно до рішення Конституційного Суду визнано неконституційним положення закону стосовно проведення наступних чергових виборів до Верховної Ради АР Крим у 2010 році".

"Сумнівно також, що у разі проведення чергових місцевих виборів 30 травня 2010 року можна буде виконати норми закону щодо термінів відповідних дій із організації виборчого процесу", - вважає БЮТівець.

"Зважаючи на цьогорічну складну економічну ситуацію, та фактичне блокування бюджетного процесу, пропонується перенести чергові місцеві вибори на початок наступного року", - наголосив він.

"Оскільки попередні чергові місцеві вибори відбулися 26 березня 2006 року, а відповідно до Конституції депутати місцевих рад обираються строком на п'ять років, за доцільне вважається визначити датою виборів неділю 27 березня 2011 року", - йдеться у пояснювальній записці.

Цей крок зроблено для приведення до єдиного терміну періоду роботи представницьких органів - парламенту, місцевих рад і міських, сільських і селищних голів, а також синхронізації їх виборів, пояснив Томенко.

"Зараз термін повноважень ВР і місцевих рад складає п'ять років, а місцевих голів - чотири роки. Для приведення цих термінів до єдиної норми необхідні зміни до Конституції", - сказав Томенко, передає РБК-Україна.

Він нагадав, що раніше для внесення відповідних змін у ВР не вистачило голосів. "Але ця ініціатива (про уніфікацію терміну повноважень представницьких органів влади) виходить від місцевого самоврядування. Завтра, швидше за все, ми скасуємо місцеві вибори, призначені на 30 травня ц.р., - бачите ж, і Блок Литвина, і Партія регіонів до цього прагнуть, мотивуючи відсутністю держбюджету. Але, якщо робити по розуму, то зміни в Конституцію ми не внесемо раніше вересневої сесії. І тоді, дійсно, є сенс призначати місцеві вибори на останню неділю березня. А це буде якраз 27 березня 2011 г.", - зазначив віце-спікер.

На його думку, норму п'ятирічної каденції слід розширити і на Верховну Раду Криму. В той же час, він підкреслив, що норма про чергові вибори не розповсюджуватиметься на ті місцеві органи самоврядування, відносно яких є докази систематичного порушення норм законів.

"Це стосується і Києва, й інших громад. Але це виключення з правила", - резюмував віце-спікер.

Зазначимо, що Верховна Рада завтра, 16 лютого, другим питанням розгляне постанову про перенесення дати проведення місцевих виборів. Про це під час брифінгу повідомив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Завтра другим питанням ми розглянемо проект постанови про скасування постанови щодо проведення чергових місцевих виборів 30 травня ц.р.", - сказав він.

Лавринович додав, що в умовах відсутності бюджету іншого рішення парламент прийняти не може. У той же час він зазначив, що протягом поточного тижня ВР визначиться "щодо введення процесу місцевих виборів в конституційне русло".
Категорія:Новини Україна| Перегляд:969| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.