З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 3
Гостей: 3
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Тимошенко наполягає на розгляді питання відставки уряду 2 березня

Тимошенко наполягає на розгляді питання відставки уряду 2 березня

фото Тимошенко наполягає на розгляді питання відставки уряду 2 березня
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягає, щоб Верховна Рада на засіданні 2 березня першим питанням розглянула вотум про недовіру уряду.

"Я наполягаю на тому, щоб завтра Верховна Рада першим питанням розглянула питання про відставку уряду, - сказала вона, відкриваючи позачергове засідання уряду в понеділок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.
Водночас Тимошенко знову підкреслила необхідність внесення ясності в це питання. За її словами, фракція Партії регіонів кілька разів вносила законопроект про вотум недовіри Кабінету міністрів України.

"Я переконана в тому, що ті політичні сили, які будуть підтримувати стратегію розвитку України, підтримуватимуть її зміцнення, її силу, її незалежність, суверенітет, енергетичну незалежність, справжню боротьбу з корупцією, залишаться в демократичній коаліції. І це стане певним елементом ясності, на яких позиціях стоїть кожен народний депутат у Верховній Раді України", - сказала вона.

Прем'єр-міністр підкреслила, що розцінює останні заяви і дії Президента України Віктора Януковича як антиукраїнські і антидемократичні. Тому, на її думку, саме зараз необхідно внести ясність щодо того, які політичні сили в парламенті його підтримують.

"Якщо ця постанова (про відставку) набирає більшість голосів, буде зрозуміло, хто за цю постанову голосує, і тоді буде зрозуміло, хто підтримує антиукраїнську більшість в парламенті. Я думаю, що це є правильний розвиток подій, тому що країні потрібна ясність", - підкреслила Тимошенко.

При цьому Тимошенко вважає, що голова Верховної Ради Володимир Литвин не має права вимагати юридичного підтвердження наявності демократичної коаліції у парламенті.

"Політична сила, яку я представляю, залишається у демократичній коаліції. І ніхто, ніякий чиновник не може розпустити демократичну коаліцію самотужки, посилаючись на новоприйнятий регламент. Виключно вихід будь-якої політичної фракції з демократичної коаліції буде свідчити про її по суті розпуск", - сказала Тимошенко.

Вона вважає, що у парламенті де-юре діє демократична коаліція, і жодного підтвердження її існування не потрібно. "До сьогодні у Верховній Раді є демократична коаліція і де-юре вона зафіксована. Я переконана, що іншого шляху, як вихід будь-якої фракції з демократичної коаліції, іншого шляху руйнації коаліції не існує", - підкреслила прем'єр.

Юлія Тимошенко домагалася розгляду питання про відставку на позачерговому засіданні Ради, яке скликали за ініціативою БЮТ напередодні інавгурації президента Віктора Януковича на минулому тижні. Проте голова Верховної Ради Володимир Литвин заблокував цю спробу фракції БЮТ.

У фракції Блоку Юлії Тимошенко вважають, що у Верховній Раді немає достатньої кількості народних депутатів, які б підтримали рішення про відставку уряду.

У свою чергу в Партії регіонів заявляли, що постанова про відставку уряду Юлії Тимошенко буде проголосована у парламенті на наступному пленарному тижні. При цьому "регіонал" Олександр Лавринович стверджує, що в парламенті України є необхідна кількість голосів за відставку уряду.

Тимчасом від НУ-НС надходить суперечлива інформація. Так, народний депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак сумнівається, що у Верховній Раді вистачить голосів за відставку уряду Тимошенко. При цьому ще один "нунсівець" Олесь Доній ("Народна самооборона") заявив, що 226 голосів за недовіру Кабміну Юлії Тимошенко в Януковича є.

Відповідно до статті 14-ї закону про Кабінет міністрів, питання про відповідальність уряду може розглядатися не більш ніж один раз в ході поточної сесії, а також протягом року після затвердження Програми діяльності уряду або впродовж останньої сесії Верховної Ради. Якщо супротивникам Тимошенко не вдасться зібрати 226 голосів зараз, то, відповідно до закону, наступного разу відставити прем'єра вони зможуть не раніше наступної сесії Верховної Ради, яка розпочнеться влітку.

Майже рік тому Тимошенко і її уряд вже намагалися відправити у відставку голосуванням у Верховній Раді. Тоді її опонентам не вистачило 23 голосів, і тому Тимошенко вдалося зберегти своє крісло.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:905| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.