З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Таїнство слова Неоніли Стефурак

Таїнство слова Неоніли Стефурак

фото Таїнство слова Неоніли Стефурак
17 січня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги з пісенним аудіоальбомом „Заметіль” Неоніли Стефурак, поетеси та журналістки, члена Національної спілки письменників України, ім’я якої добре відоме на теренах нашого краю.

Розпочався цей незвичайний поетичний вечір зустрічі з хвилюючим словом письменниці піснею „Заметіль” на музику О. Гавриша, яка вже понад два десятиліття звучить у виконанні народного артиста України В. Зінкевича.
У заворожуючій  Різдвяним таїнством тиші звучало поетичне слово у виконанні авторки, яке перепліталось з вдало підібраним пісенним репертуаром, створеним у співавторстві з композиторами П. Дворським, В. Домшинським, Л. Малько. Зоя Слободян, автор музики і виконавець чудових пісенних текстів Неоніли Стефурак, зачарувала присутніх своїм співом.
Директор бібліотеки Л. Бабій звернула увагу на глибинний психологізм поетичних збірок, представлених на книжковій виставці „У сяйві віри і любові Неоніли Стефурак”, що була розгорнута в залі літературно-мистецької вітальні.
Великим задоволенням для всіх шанувальників творчості письменниці стало вітальне слово вдячності за творчість начальника управління культури В. Федорака і вручення Неонілі Василівні за дорученням голови Івано-Франківської ОДА М. Вишиванюка та голови обласної ради О. Сича медалі „За заслуги перед Прикарпаттям” – найвагомішої нагороди нашого краю.
Численні шанувальники ліричного слова і творчого надбання Неоніли Стефурак: науковці, письменники, літературні критики, митці, краєзнавці, студентська молодь черговий раз пересвідчилися в оригінальності та самобутності її творів, яким притаманні тонкий ліризм, глибока філософська розсудливість, високодуховність та енергетичність, що зцілюють душу.
  Академік В. Качкан, відмітивши величне слово Н. Стефурак  (поетичне, драматичне, прозове),  яке торкається серця,  наголосив на тому, що презентованою книгою вона поставила себе в ряд видатних письменниць України рівня Ліни Костенко. Голова обласної організації Національної спілки письменників України Є. Баран окреслив основні теми збірки: втрата любові, її пошук та осмислення через християнське світобачення як головної сутності життя. Письменники О. Слоньовська, Я. Ткачівський, Г. Турелик, Р. Киселюк з побажаннями сонця, весни, світла та радості говорили про геніальність Слова п. Неоніли, яке є орієнтиром прекрасного і високого.
Завершила вечір модератор зустрічі – керівник книгозбірні Л. Бабій, відзначивши презентацію як знакову подію в літературному процесі Прикарпаття.

Категорія:Культура| Перегляд:1050| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.