З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Створенню єдиної помісної православної церкви в Україні заважає Росія, вважає Філарет

Створенню єдиної помісної православної церкви в Україні заважає Росія, вважає Філарет

фото Створенню єдиної помісної православної церкви в Україні заважає Росія, вважає Філарет
Патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет вважає, що позиція Росії перешкоджає створенню єдиної помісної православної церкви в Україні. Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Що заважає створити в Україні єдину помісну православну церкву? Заважає Москва", - сказав патріарх.

На думку Філарета, у створенні єдиної помісної УПЦ не зацікавлені як Російська православна церква, яка побоюється втратити значну кількість приходів і сильного ослаблення свого впливу, так і влада Росії.

"Росія, як ви знаєте, спить і бачить Україну в складі нової імперії, нової держави, на чолі якої стоїть Москва", - сказав він. Філарет вважає, що домогтися входження України до складу такої держави Росія може тільки шляхом впливу через Церкву.

Водночас, з його слів, у складі українських церков, зокрема серед керівництва Української православної церкви Московського патріархату, є усвідомлення необхідності створення єдиної помісної церкви.

При цьому він не зміг спрогнозувати, чи буде президент Віктор Янукович сприяти міжцерковному діалогу, зазначивши, що позиція президента щодо цього питання поки що не зрозуміла. Натомість чіткою була позиція попереднього президента Віктора Ющенка. Він заявляв, що створення єдиної помісної православної церкви в Україні є одним з головних прагнень українського народу.

9 вересня минулого року Священний синод УПЦ МП під головуванням митрополита Київського і всієї України Володимира ухвалив рішення створити робочу групу з підготовки діалогу з Київським патріархатом УПЦ, де незабаром була створена така ж група.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:817| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.