З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » США засуджує сюжет "Імеді", він став убивчим для багатьох грузинів.

США засуджує сюжет "Імеді", він став убивчим для багатьох грузинів.

фото США засуджує сюжет "Імеді", він став убивчим для багатьох грузинів.
Програма-імітація телеканалу "Імеді" про нібито вторгнення російських військ на територію Грузії і смерть президента  Михайла Саакашвілі "не відповідала журналістським стандартам". Про це заявив посол США в Грузії Джон Баас в інтерв'ю Громадському ТБ Грузії.

Баас зазначив, що вона "не сприяє зміцненню безпеки країни і була за своєю формою безвідповідальною", передає ИТАР-ТАСС.

Представники Національної комісії з комунікацій Грузії (НККГ) назвали "безвідповідальною і помилковою форму показу" "Імеді" цієї програми, і сьогодні на своєму надзвичайному засіданні вона дасть оцінку діям компанії, а також обговорить заходи щодо запобігання таким фактам у майбутньому".

Міністр закордонних справ Південної Осетії Мурат Джіоєв , у свою чергу, назвав провокацією сюжет грузинської телекомпанії "Імеді", який у суботу ввечері спровокував паніку по всій Грузії.

"Це провокація, яка нагнітає ситуацію, і свідчить, що грузинська влада готується до певних дій, враховуючи і те, що після даної інформації було підтягування сил до кордонів Республіки Південна Осетія", - заявив Джіоєв, передає сьогодні "Інтерфакс-Україна".

Сюжет "Імеді" називають провокацією Саакашвілі

За його словами, цим сюжетом грузинська влада розраховувала залякати народ Грузії.

Як зазначив Джіоєв, такі провокації з боку грузинської влади не сприяють врегулюванню ситуації на Кавказі.

Крім того, лідер "Білих" Темур Шашіашвілі вважає, що своїми коментарями "модельованої" "Хроніки телекомпанії" Імеді "президент Грузії і члени його команди підтвердили, що ця ідея належить владі, передає Грузія on-line .

"Інакше як можна пояснити висловлювання президента про те, що "модельований "репортаж був" дуже наближений до того, що може статися в реальності ". Те ж саме нахабно повторює генеральний директор" Імеді Арвеладзе ", - заявив Шашіашвілі.

Він вважає, що цей сюжет був виграшним для Саакашвілі, корисним для Путіна і руйнівним для Грузії та її народу.

Лідер "Білих" вважає, що при владі в країні перебуває "банда божевільних", яка керує державою "піар-технологіями", руйнуючи грузинську самосвідомість.

"Ця передача поставила крапку в одній великій брехні. Вона підтвердила, що телекомпанія не була продана арабам і не належить їм, і все це вигадала влада. Вона підтвердила, що" Імеді "- кишенькове телебачення Саакашвілі, і смерть її колишнього власника - Бадрі Патаркацишвілі - входило в інтереси Саакашвілі і нинішньої влади ", - заявив Темур Шашіашвілі.

Він також зазначив, що цей модельований репортаж був великим подарунком Путіну, що підтверджує викликаний ним міжнародний репортаж. За словами Шашіашвілі, вперше щодо Саакашвілі було використано слово "параноя". "Ця передача повністю виправдала всі дії Росії проти Грузії і закріпила її позиції з приводу неможливості говорити з нинішнім керівництвом Грузії", - заявив лідер "Білих".

У неділю думка про те, що передача "Хроніки страшного майбутнього" вийшла зі схвалення влади, висловила лідер опозиційної партії "Демократичний рух - за єдину Грузію", екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.

На її думку, сценарій цього сюжету написав Саакашвілі, тому що без його відома на таку провокацію журналісти б не пішли. Бурджанадзе заявила, що юристи її партії складають позов проти керівництва телекомпанії, тому що "присутнє відверте знущання над суспільством".

Російські ЗМІ впевнені у причетності грузинської влади до скандального сюжету

Російські газети, коментуючи в понеділок скандальний сюжет, також пишуть, що попри публічно висловлене напередодні невдоволення президента Саакашвілі діями журналістів, такий репортаж не міг з'явитися в ефірі без відома грузинської влади, зазначає NEWSru.com.

Про це свідчить той факт, що ТБ очолює соратник Саакашвілі по "Національному руху", колишній генсек партії Георгій Арвеладзе, зазначає "Независимая газета".

Крім того, тоді як жителі Грузії в паніці бігали по вулицях, силові підрозділи у всій країні не вжили жодних дій - очевидно, через те, що були в курсі інсценування.

У суботу о 20.00 за тбіліським часом, коли зазвичай виходить новинна програма, грузинська телекомпанія "Імеді" передала змонтований випуск.

У ньому, зокрема, йшлося про "російське вторгнення" , бомбардування аеропортів і портів, вбитих і поранених, про перехід на бік "ворога" трьох грузинських батальйонів, про ліквідацію Саакашвілі, і, нарешті, було показано змонтоване звернення президента Російської Федерації Дмитра Медведєва, який нібито віддав наказ про інтервенцію в Грузію.

Сюжет про вторгнення російських військ став убивчим для багатьох грузинів

Телепередача викликала паніку серед населення Грузії, оскільки "Імеді" тільки побіжно пояснила, що це "лише модель можливого розвитку подій".

У країні різко зросла кількість дзвінків до служби швидкої допомоги та інфарктів. Дії телекомпанії "Імеді" також викликали різко негативну реакцію в лавах грузинської опозиції, десятки людей зібралися на акцію біля будівлі телекомпанії в Тбілісі.

Головний редактор газети Georgian Messenger Заза Гачечіладзе повідомив, що люди зазнали цілковитого шоку, мати одного військовослужбовця померла від розриву серця, в якоїсь жінки стався викидень. "Це злочин, і він має бути покараний", - сказав Гачечіладзе, пише inopressa з посиланням на The Guardian.

Британські та американські кореспонденти в Москві, коли агентство "Інтерфакс" передало новини про передбачуване вторгнення і смерть Саакашвілі, сприйняли їх серйозно - навіть дістали із шаф бронежилети, зазначає видання. Їх переконав тільки екс-репортер Sunday Times, який нині працює за контрактом з грузинським урядом, - він прислав смс із одного слова: "Неправда".

"Аж ніяк невипадково телеканал" Імеді "показав надзвичайну передачу через кілька днів після того, як Ніно Бурджанадзе провела в Москві переговори з Путіним і закликала до відновлення зв'язків", - пише газета, зазначаючи, що у фальшивому випуску новин повідомлялося, що Бурджанадзе захопила владу.

"Мабуть, передача була незграбним випадом проти грузинської опозиції перед виборами мера Тбілісі, запланованими на кінець травня", - припускає видання. Тим часом кремлівські політики, схопившись за містифікацію "Імеді", знов оголосили Саакашвілі божевільним.

Комісія з регулювання маскому визначить санкції щодо "Імеді"

Як стало відомо, у понеділок у Тбілісі відбудеться засідання комісії з регулювання у сфері масових комунікацій. Представник опозиції в цій комісії Іраклій Мосешвіли пообіцяв, що він буде наполягати на санкції стосовно "Імеді".

Зокрема, на засіданні змодельованої випуску "Хроніки" буде дано правову оцінку, а також будуть намічені превентивні заходи.

"Національна комунікаційна комісії враховує і поважає принцип редакційної незалежності кожного мовника, але одночасно категорично вимагає від усіх мовних компаній неухильно дотримуватися" Кодексу поведінки мовників", - йдеться в заяві комісії.

Зазначимо, що "Імеді" раніше був опозиційним каналом, але після смерті власника Бадрі Патаркацишвілі потрапив під повний контроль адміністрації президента.
Категорія:Новини світ| Перегляд:858| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.