З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » США не хотіли образити Каддафі, а виступають проти джихаду

США не хотіли образити Каддафі, а виступають проти джихаду

фото США не хотіли образити Каддафі, а виступають проти джихаду
Представник державного департаменту США заявив, що не мав наміру образити лівійського лідера Муамара Каддафі, передає РИА "Новости".

Каддафі 25 лютого 2010 року закликав до джихаду проти Швейцарії, назвавши її "безбожною" і "відступницькою" країною. Представник держдепу Філіп Кроулі 26 лютого заявив, що заклик Каддафі до священної війни нагадує йому вересневий виступ лівійського лідера на Генассамблеї ООН.

Лівійська сторона заявила протест проти в'їдливого, на її думку, вислову представника американського держдепу Філіппа Кроулі на адресу лівійського лідера Муамара Каддафі. Міністерство закордонних справ Лівії зажадало від США "пояснень і вибачень".

"Ми не хотіли завдати йому особистої образи, але ми не можемо ігнорувати небезпечний потенціал закликів до джихаду проти яких-небудь країн або народів", - заявив у середу Філіп Кроулі, додавши, що США як і раніше твердо прихильні до розвитку відносин з Лівією.

У вересні 2009 року замість установлених 15 хвилин Каддафі виступав на Генассамблеї ООН близько двох годин, піддавши жорсткій критиці нинішній вид Всесвітньої організації. Зокрема, він запропонував скасувати право вето для постійних членів Радбезу, перенести штаб-квартиру ООН з Нью-Йорка, і ледь не порвав Статут ООН на очах у всіх. "Багато слів, багато паперів, що літають в повітрі, і не дуже багато сенсу", - так охарактеризував гнівну промову Каддафі представник держдепу США.

Громадяни Швейцарії 29 листопада 2009 року висловилися більшістю в 57,5% за заборону подальшого будівництва мінаретів в країні. Лідер лівійської революції заявив 25 лютого, що "джихад проти Швейцарії, сіонізму, іноземної агресії не є тероризмом". І додав, що "всякий мусульманин, який продовжує підтримувати контакти з Швейцарією, є для нього невірним, ворогом ісламу, Мухаммеда, Бога і Корану".

У лютому 2010 року Швейцарія внесла до "чорного списку" імена 188 лівійських високопоставлених чиновників, зокрема, лідера Лівії Муамара Каддафі, членів його сім'ї і членів уряду. Заборона на в'їзд до Швейцарії, яка, не будучи членом ЄС, входить за спеціальною угодою в Шенгенську зону, означає фактичну заборону на в'їзд громадян Лівії до країн Шенгена.

Іншим чинником, що сприяв погіршенню дипломатичних відносин між Швейцарією і Лівією стало затримання у липні 2008 року в Женеві за підозрою в побитті двох покоївок готелю одного з синів лівійського лідера Ганнібала Каддафі і його дружини. Інцидент вдалося швидко улагодити, але відносини між державами зіпсувалися. Незабаром після цього в Тріполі були арештовані два швейцарські бізнесмени, яких звинуватили в ухиленні від сплати податків, порушенні візового режиму і нелегальній комерційній діяльності.
Категорія:Новини світ| Перегляд:930| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.