З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Сирійці звинувачують Ізраїль у підштовхуванні Близького Сходу до нової війни

Сирійці звинувачують Ізраїль у підштовхуванні Близького Сходу до нової війни

фото Сирійці звинувачують Ізраїль у підштовхуванні Близького Сходу до нової війни
Ізраїль "підштовхує Близький Схід до нової війни", вважає президент Сирії Башар Асад. За його словами, "всі факти свідчать про те, що з боку Ізраїля замість кроків назустріч миротворчим зусиллям ведеться підготовка до конфлікту", передає ИТАР-ТАСС.

- В Ізраїлі виступ сирійського міністра сприйняли як надміру войовничий

Асад зробив цю заяву в середу, приймаючи в Дамаску міністра закордонних справ Іспанії Мігеля Моратіноса, який здійснює регіональне турне "з метою вивчення перспектив відновлення переговорів на сирійському, ліванському і палестинському напрямку врегулювання".

Іспанський дипломат зазначив, що його країна в період головування в Євросоюзі "буде приділяти першорядну увагу ситуації на Близькому Сході". Він підкреслив, що в Мадриді "підтримують посередницькі зусилля Туреччини та інших сторін з реанімації мирного процесу".

Глава МЗС Сирії Валід Муаллем на спільній прес-конференції з Моратіносом порадив Ізраїлю "не випробовувати боєздатності Сирії". Він дав зрозуміти, що в Дамаску "чекають будь-яких сюрпризів від держави, для якої агресія є звичайною справою".

"Ізраїль сіє насіння війни в регіоні, і я хочу їм сказати: досить бути головним задиракою на Близькому Сході. Сьогодні ви загрожуєте Газа, на завтра ви загрожуєте Лівану, потім Ірану - а тепер Сирії. Ізраїльтяни, не випробовуйте терпіння Сирії. Ви ж розумієте, війна досягне і ваших міст. Схаменіться і виберіть мирний шлях"- заявив Муалем, передає NEWSru Israel. .

Валід Муалем підкреслив, що напад Ізраїлю на Сирію або Ліван неминуче переросте в збройний конфлікт за участю декількох країн регіону.

Ці слова були реакцією на раніше висловлене міністром оборони Ізраїлю Ехудом Бараком припущення про те, що відсутність мирної угоди з Сирією може спровокувати нову війну на Близькому Сході.

В Ізраїлі виступ сирійського міністра сприйняли як надміру войовничий

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман виступив з різким коментарем з приводу заяви його сирійського колеги Валіда Муалема, який погрожував вчора Ізраїлю "всеосяжною" війною, яка пошириться на ізраїльські міста.

У багатьох ізраїльських ЗМІ заяву Муалема було інтерпретовано, як надміру войовничий виступ, яке не було нічим спровоковано.

Глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив здивування з приводу того, чому Муалем зробив таку різку заяву, і нагадав, що Ізраїль готовий вести переговори з Сирією без попередніх умов, в будь-якому місці, на яке вкаже Дамаск.

Глава МЗС Ізраїлю заявив, що Сирії не варто погрожувати війною ізраїльським містам, тому що у випадку бойових дій удар буде завдано по урядовим комплексам в Дамаску і по системі влади Башара Асада.

1 лютого ізраїльські силові структури були приведені у стан підвищеної готовності у зв'язку з погрозами лідерів палестинської терористичної організації ХАМАС. Вони поклялися помститися за смерть одного із засновників "Бригад Ізаддіна аль-Касама" Махмуда аль-Мабуха, який помер 20 січня в Дубаї при таємничих обставинах. Влада Ізраїля не беруть на себе відповідальність за загибель цього терориста.

А 22 січня в підвищену бойову готовність були приведені також сили ліванського руху опору "Хезболлах" у зв'язку з проведеними ізраїльської армією маневрами і скупченням військ на кордоні з Ліваном.

Погрози на адресу Лівану з боку Ізраїля виходять досить часто. Так, 14 жовтня 2009 года президент Ізраїля Шимон Перес заявив, що угрупування "Хізбаллах" перетворило Ліван на "порохову бочку" і заважає країні мирно сусідити з Ізраїлем. Ізраїльські лідери попереджають, що у відповідь на будь-яку акцію "Хезболлах" буде нанесений удар більш жорсткий, ніж в липні 2006 року.

Ізраїльтяни також заявили про те, що вони перехопили корабель у Середземному морі, який віз іранську зброю для воєнізованої палестинського угруповання "Хезболлах". На початку листопада Іран і Сирія виступили зі спростуванням цієї заяви Ізраїля.

На початку січня в Ізраїлі також виникла чергова криза у відносинах з Туреччиною. Це відбулося після появи нового антиізраїльського серіалу на турецькому ТБ. У жовтні 2009 року турецький державний телеканал TRT1 розпочав трансляцію серіалу про "подвиги палестинського опору" і про "ізраїльську агресію в секторі Газа" в 2008 році. У фільмі солдати ізраїльської армії ЦАХАЛ зображені як безжальні убивці.

13 січня у відповідь на принизливе поводження з дипломатом з боку заступника глави ізраїльського МЗС Туреччина відкликала свого посла в Ізраїлі.

А в ніч з 1 на 2 січня ВПС Ізраїля завдали ударів по території сектора Газа.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1014| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): ізраїль, сектор газа, сирія, війна, конфлікт
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.