З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Що потрібно для розпису писанки?

Що потрібно для розпису писанки?

фото Що потрібно для розпису писанки?
Складно уявити Великдень без писанок. Однак розмальовувати їх – ціле мистецтво. І хоч більшість громадян віддають перевагу придбанню готових писанок або наклейок на яйця, та з року в рік зацікавлення до давнього звичаю поступово зростає.

Для розпису писанок у давнину використовувались природні барвники, які отримувались у різний спосіб. Зараз у вільному продажу є хімічні фарби, які розводяться у воді. Для нанесення орнаменту знадобиться писачок, свічка і віск. Також для більш насичених кольорів використовують розчин оцту. Узори наносять воском з допомогою писачка. Фарбують спочатку світлими кольорами, а вкінці – темними. Місця, де нанесені воскові узори, не зафарбовуються. Орнамент і кольори слід ретельно продумати заздалегідь.

Крім писанок виготовляють ще й крашанки і дряпанки. Крашанкам надають забарвлення, варячи у лушпинні цибулі, інколи прикладають листочки, аби на яйці залишився орнамент. Дряпанки створюють шляхом зафарбовування яйця у темний колір, де згодом гострим предметом видряпують узор.

Крім традиційних способів для великодніх яєць виготовляють також своєрідне вбрання, яке в’яжуть нитками з допомогою гачка. Орнаменти роблять і з бісеру. В обох випадках замість справжніх яєць в основному використовують спеціально виготовлені макети.

Для особливо лінивих продаються наклейки з усіма видами розпису. З їх допомогою за лічені хвилин можна виготовити десяток писанок, які гарно впишуться у дизайн великоднього кошика.
Категорія:Цікаво| Перегляд:2030| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.