З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Розгадати таємницю соляного стовпа ніхто не може

Розгадати таємницю соляного стовпа ніхто не може

фото Розгадати таємницю соляного стовпа ніхто не може
У старозавітній біблійній "Книзі Буття" (розділ 19. - Авт.) розповідається про спалення небесним вогнем розпеченою сіркою двох давніх юдейських міст - Содому й Гомори та винищення всіх їх мешканців, розпуста і богозневага яких в дохристиянські часи набули небачених масштабів. Врятуватися втечею від небесної кари змогла тільки родина праведника Лота - він, його дружина і дві молодші доньки.

Біблія розповідає, що небесні янголи за Божим повелінням наказали богобійному Лотові, аби він вивів з міста, що буде піддане вогню і полум'ю, всіх рідних - дружину, чотирьох дочок і двох зятів. Проте в очах зятів Лот постав таким собі жартівником, і вони почали насміхатися з його слів, навідріз відмовившись виходити з грішного міста. Разом з бундючним зятями у Содомі залишилися і дві старші доньки, які ніяк не хотіли розлучатися зі своїми чоловіками. Рано-вранці, коли зійшла на небі вранішня зоря, Лота разом із дружиною та двома доньками небесні янголи вивели за межі міста і наказали їм ні за що не озиратися назад.

Швидко втікала Лотова родина від пекельного міста до печери, яку Всевишній призначив їм на сховок. Лотова жінка, як і всяка мати, гірко краялася непослухом старших дочок та їхніх чоловіків, серцем розриваючись між усіма своїми дітьми. Коли ж пролунав із неба оглушливий гуркіт у вигляді суцільного стовпа вогню, бідолашна мати не витримала й озирнулась назад. І вмить перетворилася на соляний стовп, який постав серед широкого поля. Це Бог покарав її за те, що вона озирнулась у минуле, де у полум'ї палахкотіли людські гріхи.

Відтоді минуло більш як п'ять тисяч років, проте соляний стовп у вигляді скам'янілої жіночої постаті і по сьогодні бовваніє серед пустинного степу. За свідченнями очевидців, нині тут випасаються величезні отари овець, які полюбляють злизувати сіль із самотнього соляного стовпа. Дощі, грози і шквальні вітри ніби наждаком січуть його, до невпізнанності спотворюючи початкові форми, залишаючи надвечір зазвичай лише невелику купу твердої солі. Однак минає ніч - і на ранок новий соляний стовп ніби виростає з-під землі, миттєво набуваючи своїх колишніх форм та обрисів, постаючи у своєму початковому вигляді згорьованої жінки-матері. Пояснень цьому феноменові навіть учені зі світовим ім'ям дати не можуть.

І ще один цікавий аспект цього соляного феномену. Сила-силенна туристів приїжджає сюди з усіх усюд, щоб побачити це незвичайне диво і сфотографувати закам'янілу жінку. Однак зробити цього не можуть, оскільки навіть найсучасніші та найдосконаліші цифрові кінокамери і фотоапатати щоразу дивовижним чином засвічуються, залишаючи на плівці замість відображення суцільну білу пляму.
Категорія:Цікаво| Перегляд:1209| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.