З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Росія планує купити в України 60 літаків

Росія планує купити в України 60 літаків

фото Росія планує купити в України 60 літаків
Програма "Ан-70" включена до державної програми озброєння Російської Федерації до 2020 року. Про це повідомив міністр оборони Росії Анатолій Сердюков 19 квітня в Києві, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Сердюков уточнив, що, починаючи з 2015-2016 року, російське оборонне відомство планує розпочати закупівлю нових Ан-70 і модернізованого Ан-124-100 "Руслан". "Загалом, обсяг замовлень на нові Ан-70 становитиме 60 літаків", - повідомив він.

Російський чиновник також зазначив, що Міноборони Росії на даному етапі веде всі необхідні роботи щодо завершення програми державних випробувань і сертифікації літака в Росії. "Нам дуже подобається і потрібен цей літак", - підкреслив Сердюков.

Глава російського оборонного відомства також повідомив, що в рамках українсько-російської кооперації Міноборони Росії протягом найближчих 5 років планує провести модернізацію наявних Ан-124 "Руслан", а з 2015-2016 років розпочати закупівлю нових модернізованих "Русланів" в Україні.

Водночас Сердюков зазначив, що Росія не зацікавлена у придбанні ракетного крейсера "Україна". "У нас немає таких завдань і зацікавленості", - сказав він, додавши, що в держпрограмі озброєння Росії до 2020 року кошти на ці цілі також не передбачені.

Недобудований ракетний крейсер "Україна" знаходиться на балансі держпідприємства "Суднобудівний завод ім.61 комунара". Його утримання обходиться державі майже в 2 мільйони гривень на рік. Ступінь готовності крейсера - 95 відсотків.

Зазначимо, що Міністерство оборони України веде переговори з Міноборони РФ про придбання ракетного крейсера "Україна" ще з 2008 року.

17 травня 2010 року президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про добудову ракетного крейсера "Україна", розташованого в Миколаєві на Суднобудівному заводі імені 61-го комунара. Пізніше міністр оборони України Михайло Єжель заявив, що після завершення будівництва ракетний крейсер "Україна" може бути передано Росії.

Та як нещодавно повідомлялося, Росія не буде купувати в України недобудований ракетний крейсер проекту 1164 "Україна", тим не менше, Росія згодна забрати корабель, якщо Україна віддасть його безкоштовно.

Ракетний крейсер "Україна" (перейменовано в 1998 році, до цього - "Адмірал флоту Лобов") було закладено на потужностях підприємства "Суднобудівний завод імені 61 комунара" (Миколаїв, Україна) в 1984 році на замовлення ВМФ СРСР. Він мав стати четвертим кораблем проекту 1164, відомого під назвою "Атлант". У 1990 році корабель було спущено на воду, у 1996 році його добудову було призупинено у зв'язку з відсутністю фінансування. У червні минулого року Верховна Рада повернула йому радянську назву.
Категорія:Економіка| Перегляд:586| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Літак, ракетний крейсер, росія, Україна, закупити, 60 літаків, план, купівля
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.