З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Рятувати банк "Надра" від ліквідації буде Кабмін спільно з австрійським інвестором

Рятувати банк "Надра" від ліквідації буде Кабмін спільно з австрійським інвестором

фото Рятувати банк "Надра" від ліквідації буде Кабмін спільно з австрійським інвестором
Новий уряд України відмовився від рішення попередників про передачу зобов'язань з депозитів фізичних осіб з банку "Надра" націоналізованому "Родовід Банку" (обидва - Київ) у зв'язку з пропозицією австрійського інвестора про спільне з державою оздоровлення банку, повідомив сьогодні, 28 квітня, заступник голови Національного банку України (НБУ) Анатолій Шаповалов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Національним банком внесено пропозицію про участь інвестора і уряду у відновленні роботи цього банку. Яким буде це рішення - уряд на експертній раді і засіданні Кабміну ухвалюватиме рішення", - сказав він.

Представник НБУ підкреслив, що такий розвиток подій означає відмову від варіанту ліквідації банку.

За його словами, інвестор готовий внести на оздоровлення банку близько 5 млрд грн, і очікується приблизно така ж участь від держави.

"Інвестор пропонує, що 50% плюс одна акція - уряду", - зазначив Шаповалов.

Він додав, що питання фінансового оздоровлення банку "Надра" залишається також предметом дискусій з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Представник НБУ уточнив, що інвестор - це промислова група, яка зареєстрована у Відні (Австрія).

Як повідомлялося, правління Нацбанку увечері 15 квітня ухвалило рішення рекомендувати Кабінету міністрів націоналізувати банк "Надра" спільно зі стратегічним інвестором в частках 50%/50%, розповіло джерело в НБУ.

У Нацбанку повідомили: "Спочатку ми оцінювали необхідність докапіталізації банку "Надра" в 6 млрд грн, потім - в 7 млрд грн, а зараз бачимо, що потрібно не менше 10 млрд грн, і не факт, що вистачить". Зараз статутний капітал "Надр" (390,36 млн грн) - найнижчий серед 34 банків I-II груп. Власниками банку були кіпрські компанії Novartik Trading Ltd (60,99% акцій) і Manmade Enterprises Ltd (30,74%).

10 лютого завершився річний мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", проте НБУ не зміг вирішити подальшу долю установи. Як стало відомо, Дмитро Фірташ перешкодив переведенню депозитів вкладників "Надр" у "Родовід Банк", оскільки він запропонував санувати банк і влити в нього 6 млрд грн.
Категорія:Економіка| Перегляд:767| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.