З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » РФ більше не стратегічний партнер ЄС

РФ більше не стратегічний партнер ЄС

фото РФ більше не стратегічний партнер ЄС

Політика та військова агресія президента Росії Володимира Путіна зруйнували стратегічні партнерські стосунки з Євросоюзом: "Цих партнерських стосунків більше немає: від цього моменту Росія вже не є стратегічним партнером ЄС". Про це заявила новообраний Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні в іінтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

 На думку Могеріні, дії Росії щодо України суперечать попередніми домовленостями, які були оголошені в Женеві, Нормандії та Берліні.

"Путін ніколи не поважав і не бажав виконувати зобов’язання, Він не хотів змін, натомість підтримував сепаратистів, особливо в ситуації з малайзійським авіалайнером. Відстань між обов’язками та конкретною поведінкою (Путіна, – ред.) зараз дуже велика", - наголосила Федеріка Могеріні.

Вона також сказала, що ЄС далі буде впроваджувати санкції проти Росії, оскільки не бачить іншої альтернативи.

"Військова агресія, провокації Росії призводять до того, що європейська дипломатія не має іншої альтернативи, як запровадити подальші санкції – це єдиний інструмент в цій політиці", - сказала Могеріні.

Високий представник ЄС переконана, що сьогодні кожна країна повинна самостійно обирати своє європейське майбутнє, незважаючи на те, чи подобається це Росії чи ні і чи може це шкодити її інтересам.

За таким принципом будувались стратегічні партнерські стосунки ЄС та РФ. Однак Росія їх порушила.

Федеріка Могеріні констатує, що ембарго, запроваджене Росією на імпорт продуктів на свою територію, найперше б’є по її громадянах.

"У цій ситуації Кремль діє проти свого власного народу", - наголосила Могеріні.

Могеріні бачить тільки дипломатичний шлях врегулювання кризи в Україні.

"В інтересах України, Європи та Росії, щоб криза була вирішена політичним, а не військовим шляхом, якого просто не існує", - сказала вона.

Могеріні висловила жаль, що всі раніше досягнуті домовленості не привели до реального припинення протистояння, і назвала можливим введення нових санкцій проти Росії лише одним з інструментів дипломатичного впливу на цю країну.

"Але вони повинні бути частиною комплексної стратегії, якої іноді не вистачає", - сказала вона.

Глава італійського МЗС також звернула увагу, що введені Росією санкції проти Європейського Союзу в дійсності спрямовані проти інтересів російських громадян.

Зазначимо, Могеріні є представником європейських лівих та підтримує тісні зв'язки з Кремлем.

Італія офіційно виступає проти запровадження світовим та європейським співтовариством санкцій до авторитарного режиму Путіна.

4 червня Могеріні в інтерв'ю La Stampa висловилася проти санкцій та вкотре виступила за "діалог" з агресором. Крім того, вона повторила відому російську пропагандистську тезу про те, що головною причиною збройного протистояння на Донбасі є насамперед глибокі супільно-політичні розбіжності всередині самої України, а не зовнішнє втручання російських спецслужб та армії.

"Протистояння посилюється, і це свідчить про те, що коріння української кризи набагато глибше. Під час обговорень три місяці тому завжди звучала одна й та сама відповідь: проблема в Москві. Однак проблема існує і всередині самої України", - заявила Могеріні.

Захищаючи Росію, голова МЗС Італії також закликала Європу уникати у спілкуванні з РФ "риторики холодної війни".

30 серпня в Брюсселі відбувся саміта глав держав і урядв ЄС. На саміті обговорили ситуацію, що склалася в Україні, а також можливе введення нових санкцій проти РФ. Європейський Союз закликав Росію негайно вивести свої війська з України. Пропозиції щодо санкцій повинні бути розроблені протягом тижня. 

Категорія:Новини світ| Перегляд:1411| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.