З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Радянський місяцехід, зниклий 40 років тому, знайшовся, і посилає сигнали на Землю

Радянський місяцехід, зниклий 40 років тому, знайшовся, і посилає сигнали на Землю

фото Радянський місяцехід, зниклий 40 років тому, знайшовся, і посилає сигнали на Землю
Американські фізики з Університету Сан-Дієго у квітні виявили на Місяці радянський "Місяцехід-1", який сів на поверхню нашого супутника в листопаді 1970 року і потім зник, пише  Inopressa  з посиланням на ABC. Виявилося, відбивач досі працює і посилає сильні лазерні імпульси на Землю.

Радянська експедиція "Місяць-17" з лазерним рефлектором французького виробництва сіла на Місяць 17 листопада 1970. "Місяцехід-1" за 11 місячних місяців просунувся майже на 7 км, передавши на Землю безліч відеозаписів і фотознімків, а також провів численні аналізи місячного ґрунту.

14 листопада 1971 він зник і не подавав сигналів до квітня 2010 року, коли його виявив зонд NASA, який проводив дослідження у рамках програми Lunar Reconnaisance Orbiter. Використавши надані LRO координати, Том Мерфі з групою науковців 22 квітня відправив лазерні імпульси з телескопа обсерваторії Апачі-Пойнт у Нью-Мексико, рефлектор відбив імпульс, направивши чітко помітний сигнал на Землю.

"Сигнал був настільки сильним, що я навіть не повірив, але це насправді сталося. При першій же спробі ми отримали з "Місяцеходу-1" аж 2000 фотонів", - наводить видання слова Мерфі.

Ця знахідка допоможе вченим у пошуках відхилень від теорії відносності Ейнштейна і визначенні місячної орбіти з точністю до міліметра, пише газета. Для цього вони використовують лазерні відбивачі, відправлені на Місяць американськими експедиціями Apollo 11, 14 і 15, і радянський "Місяцехід-2", який з незрозумілих причин працює гірше, ніж "Місяцехід-1".

Разом з тим, шостий космічний турист Річард Герріот стверджує, що місяцехід належить йому. "Найцікавіша моя реліквія - це місяцехід, який досі знаходиться на Місяці, і який я все-таки зміг купити", - говорив він ще у 2008 році.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:785| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.