З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Рада відправила закон про зняття недоторканості з президента і депутатів в КС

Рада відправила закон про зняття недоторканості з президента і депутатів в КС

фото Рада відправила закон про зняття недоторканості з президента і депутатів в КС
Верховна рада направила до Конституційного суду опозиційний законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття недоторканності з нардепів, суддів і президента.

 Як повідомляється, за включення законопроекту в порядок денний поточної 10-ї сесії парламенту й спрямування на висновки в КС проголосували 389 з мінімально необхідних 226 нардепів, зокрема, 173 члена фракції Партії регіонів, 99 депутатів від "БЮТ-Батьківщини", 51 член фракції НУ-НС, 25 нардепів від КПУ, 20 депутатів від Народної партії, 8 членів групи "Реформи заради майбутнього", а також 13 позафракційних.

Рада пропонує КС розглянути відповідне питання в невідкладному порядку. Законопроект "Про внесення зміни до Конституції України (щодо недоторканності)" передбачає виключити із статті 80 Конституції норму про гарантії депутатської недоторканності і норму про неможливість залучення депутатів до кримінальної відповідальності без попереднього узгодження ВР.

Зі статті 105 Конституції пропонується виключити норму про недоторканність президента, а також зі статті 126 - норму про недоторканність суддів. Зі статті 149 - норму про недоторканність суддів Конституційного суду. Як відомо, в Раді зареєстровано два законопроекти щодо скасування недоторканності.

Один з них, підтримуваний опозицією, передбачає позбавлення імунітету як нардепів, так і президента. Цей документ ще не був розглянутий у КС, що необхідно для його прийняття. Другий законопроект, підтримуваний більшістю, процедуру пройшов, він обмежує недоторканність депутатів, проте імунітет президента не зачіпає.

Категорія:Новини Україна| Перегляд:815| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Конституція, міліція, Рада
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.