З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » "Укртелеком" придбала невідома кіпрська компанія

"Укртелеком" придбала невідома кіпрська компанія

фото "Укртелеком" придбала невідома кіпрська компанія
Незадовго до подачі заявки на участь в приватизації у покупця "Укртелекому", в української компанії "ЕСУ" змінилися власники. Тепер вона на 100% належить кіпрській Epic Telecom Invest Ltd, засновники якої невідомі, пише "Дело".

За кілька днів до подачі заявки на купівлю держоператора 100% статутного фонду "ЕСУ" перейшло від фонду Epic Advisors Ltd., що належить австрійцям, у власність нещодавно створеної на Кіпрі фірми Epic Telecom Invest Ltd. Про це вчора повідомила газета "Деловая столица". Видання не уточнює своїх джерел, але за даними "Дела", зміна власника відображена в реєстрі підприємств Держкомстату.

Жодної інформації про засновників офшорної кіпрської компанії немає. Очевидно, що її міг заснувати австрійський концерн Epic, маючи на меті майбутній перепродаж компанії, про який представники компанії вже заявляли. Водночас цілком можливий і варіант того, що реальним власником "Укртелекому" вже через два місяці (термін переказу коштів за пакет держоператора ФДМ) може опинитися зовсім не австрійський концерн EPIC, як заявляли чиновники, а будь-яка з компаній, що виявляли цікавість до приватизації.

"Коли австрійці йшли на подачу заявки, то могли заздалегідь зважитися на подібну реструктуризацію. Це логічний крок з погляду оптимізації оподаткування і корпоративної структури. Такі транзакції з податкового погляду набагато ефективніше проводити через кіпрську юрисдикцію, ніж через будь-яку іншу країну Євросоюзу.

Звичайно ж, не відкидається і варіант того, що EPIC вже не є реальним власником "ЕСУ", і, відповідно, "Укртелекому". Але чи так це, можна сказати, лише дізнавшись про кінцевих власників кіпрської компанії, а будь-якої публічної інформації про це немає, проте це припущення здається малоймовірним", - вважає старший радник інвестиційно-банківського департаменту ІК Dragon Capital Іван Макушенко.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року ФДМ підписав договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії "Укртелеком" з дочірньою компанією австрійського фонду EPIC -"ЕСУ".

Планується, що протягом 60 днів фонд отримає від покупця кошти за продаж держпакету.

За наслідками оцінки "Консалтингова фірма "Острів", вартість 92,79% акцій "Укртелекому" становить 10 млрд 575,1 млн грн. Експертна оцінка перевищує стартову ціну акцій "Укртелекому" на 75 млн грн.

Згідно з вимогами законодавства, ФДМУ звернувся до "ЕСУ" як єдиного учасника в конкурсі з продажу пакету акцій "Укртелекому" з пропозицією придбати цей пакет саме за такою ціною.
Категорія:Економіка| Перегляд:664| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): невідома, Epic Telecom Invest Ltd, Укртелеком, компанія, кіпр
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.