З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Спорт » "Ліверпуль" виставлений на продаж: клубу не вистачає гарних гравців

"Ліверпуль" виставлений на продаж: клубу не вистачає гарних гравців

фото "Ліверпуль" виставлений на продаж: клубу не вистачає гарних гравців
Футбольний клуб "Ліверпуль" шукає покупця. Раніше із пропозиціями про покупку зверталася низка інвестфондів, але їхні пропозиції відхилили.

Тепер американські власники знаменитого англійського клубу всерйоз задумалися про продаж активу, розповіло агентству Associated Press джерело, знайоме із ситуацією, передає Infox.ru.

За його словами, Том Хікс і Джордж Джиллетт-молодший найняли інвестиційну групу Barclays Capital, що входить у банк Barclays, для пошуку потенційних покупців.

Відповідальним за продаж повинен стати голова ради директорів British Airways Мартін Брогтон, якого, за даними джерела, на наступному тижні призначать виконавчим директором "Ліверпуля".

За словами джерела, Хикс і Джиллетт-Молодший вже не сподівалися знайти підходящих інвесторів, коли в березні цього року відкинули пропозицію американського приватного фонду Rhone Group про купівлю 40% клубу за 100 млн євро.

У вересні 2009 року вони найняли банки Bank of America, Merrill Lynch і Rothschild для пошуку інвесторів, але за минулий час пристойних пропозицій їм не надходило. Тим часом клуб міг бути проданий ще в 2008 році, коли дубайський інвестфонд Dubai International Capital group запропонував за 50-процентну частку Джиллетта в клубі 500 млн євро. Але тоді угоду заблокував Хікс.

Тим часом зараз фінансове становище клубу залишається досить хитким. Загальний обсяг його боргів становить 237 млн євро (364 млн дол), при тім що при покупці в 2007 році Хікс і Джиллетт-молодший віддали за "Ліверпуль" 174 млн євро й 44,8 млн євро боргів.

Фінішувавши в минулому сезоні англійської прем'єр-ліги на другому місці, зараз "Ліверпуль" іде на шостому місці з 55 очками, відстаючи від лідера - "Челсі" - на 19 очків.

Гостро відчувається недостача грошей і в контексті підбору гравців. Змушений у минулому трансферному вікні вести обережну політику, зараз наставник ліверпульців Рафаель Бенитез підкреслює, що клубу життєво необхідне посилення складу.

"Вартість гравця найвищого рівня становить приблизно 20 млн євро. Думаю, нам потрібні три (гравці), - заявив він раніше. Крім того, не занадто виграшне фінансове становище змушує клуб переносити плани будівництва нового стадіону замість старіючого "Енфілду".

Тим часом новими власниками "Ліверпуля", можливо, зможуть стати його ж уболівальники. Як повідомляли наприкінці березня британські ЗМІ, у надрах уряду зріє законопроект, що дозволяє фанатам викуповувати клуби в бізнесменів.

Крім інших клубів, ініціатива може торкнутися самого "Манчестер Юнайтед", уболівальники якого поки марно намагаються викупити клуб у родини Глейзер, що стала власником "МЮ" в 2005 році.
Категорія:Спорт| Перегляд:779| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.